Hamilton na goed weekend in Spanje weer teleurgesteld: 'Ik deed überhaupt niet mee' Formule 1
Formule 1

Hamilton na goed weekend in Spanje weer teleurgesteld: 'Ik deed überhaupt niet mee'

Hamilton na goed weekend in Spanje weer teleurgesteld: 'Ik deed überhaupt niet mee'

Lewis Hamilton stond vorig weekend in Spanje nog op het podium, maar in de sprintkwalificatie in Oostenrijk klinkt hij alweer een stuk minder enthousiast. De Mercedes-bolides stonden kort op P1 en P2, maar de McLarens gooiden samen met Verstappen en Sainz roet in het eten. 'Ik deed niet mee', zegt Hamilton tegenover het Britse Sky.

De zevenvoudig wereldkampioen liet zich regelmatig negatief uit over zijn auto en zijn eigen prestaties, maar in Spanje leek het tij te keren. De Brit wist in Barcelona als derde te finishen en haalde daarmee zijn eerste podium van het jaar. Over de auto was hij, na de upgrades die George Russell in Monaco al kreeg en waar hij zelf vanaf Canada mee rijdt, erg positief. Toch lijkt dat optimisme alweer weg te zakken, nu er vijf coureurs voor hem staan aan de start van de sprintrace op zaterdag.

Focus Mercedes ligt op kwalificatie voor de hoofdrace

'Ik deed eigenlijk überhaupt niet mee', zegt de Brit over de strijd om poleposition in de sprintkwalificatie. 'De sessie was heel rommelig', vervolgt hij. 'De auto voelde wel goed, maar we hadden gewoon niet de pace om voor pole te vechten', legt de zevenvoudig wereldkampioen uit. 'Er waren bijna geen rondes zonder verkeer', zegt de man die met zijn W15 niet verder wist te komen dan een zesde plek. Daarmee start hij nog wel vanaf een puntenpositie.

Hamilton lijkt niet veel vertrouwen te hebben in de aanloop naar de sprintrace. 'Ik denk niet dat inhalen hier makkelijk gaat', geeft hij als reden daarvoor. Het is voor Hamilton in dat geval zaak zijn P6 te behouden om daarmee toch punten voor het team binnen te kunnen halen. De man uit Stevenage zet al zijn zinnen echter vooral op de middagsessie, geeft hij aan. 'De focus ligt op de kwalificatie morgen', sluit Hamilton af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws