Verstappen dankt sterk punt van de RB20 voor zijn sprintpole: 'Dat komt hier goed uit' Formule 1
Formule 1

Verstappen dankt sterk punt van de RB20 voor zijn sprintpole: 'Dat komt hier goed uit'

Verstappen dankt sterk punt van de RB20 voor zijn sprintpole: 'Dat komt hier goed uit'

Max Verstappen doet het in Oostenrijk bijna altijd goed, en ook in 2024 is hij uitstekend begonnen aan het thuisweekend van zijn werkgever, op de Red Bull Ring. De voorsprong op concurrent Lando Norris was in de sprintkwalificatie uiteindelijk net wat minder dan een tiende van een seconde, al wil Verstappen de eerste race van het weekend afwachten voor hij serieuzere conclusies trekt.

Verstappen was de snelste coureur in de enige vrije training, en liet ook de snelste tijd noteren in elk van de drie kwalificatiedelen in de Sprint Shootout. 'Het was een positieve dag, om eerlijk te zijn', is dan ook zijn logische conclusie bij Formula1.com. 'Ik ben blij ermee dat we goed aan de dag begonnen', aldus de wereldkampioen, die in de vrije training wel nog even stilviel vanwege een sensorprobleem, maar zijn weg al snel weer kon vervolgen. 'De auto voelt qua afstelling goed aan. We hadden een klein probleempje met de sensor, maar dat losten we snel op.'

Tevreden, maar beducht voor McLaren

In een sprintweekend is het cruciaal dat je met een goede basisafstelling aan het weekend begint, en dat lijkt ditmaal bij Red Bull gelukt te zijn. 'Bij het ingaan van de kwalificatie was de auto vrij sterk, en ik kon echt pushen. Natuurlijk zijn er altijd punten waarop het beter kan, dus daar zullen we vanavond naar gaan kijken, maar dit was absoluut een goede start van het weekend', vertelt de 61-voudig Grand Prix-winnaar met een tevreden lach.

Punten heeft hij echter nog niet gepakt dankzij deze sprintpole, en daar is hij zich ook goed van bewust. 'Als iedereen voluit aan het pushen is, staan de McLarens dus weer vlak achter me, dus het is duidelijk dat zij ook weer snel zijn. We lijken snel te zijn in de hogesnelheidsbochten, en dat komt hier natuurlijk goed uit', vertelt de Limburger over het circuit waar er nauwelijks langzame bochten zijn.

Verstappen hoopt nu op zaterdag en zondag zijn voorsprong van 69 punten op Norris uit te breiden. 'Hopelijk kunnen we dit voortzetten in de sprintrace. De sprintrace zal ons een eerste indicatie geven van hoe we er qua snelheid voorstaan in de race.' Daarmee geeft Verstappen indirect ook aan dat de Grand Prix zelf nog steeds de sessie is waar de volledige focus op ligt. 'Ik kijk ernaar uit.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws