Wolff reageert op toekomstplannen Verstappen: 'Zei hij dat echt?' Formule 1
Formule 1

Wolff reageert op toekomstplannen Verstappen: 'Zei hij dat echt?'

Wolff reageert op toekomstplannen Verstappen: 'Zei hij dat echt?'

Toto Wolff denkt nog altijd dat er een kans is dat Max Verstappen naar Mercedes komt. De Nederlander zei recentelijk nog gewoon in 2025 voor Red Bull Racing te rijden, maar Wolff is niet helemaal overtuigd van het antwoord van Verstappen. Mercedes houdt daarom het lege stoeltje naast George Russell zo lang mogelijk leeg.

Het was een opvallend moment na de Grand Prix van Spanje: Wolff die zei dat er nog van alles kon gebeuren, nadat hem werd gevraagd of Verstappen nog naar Mercedes kan komen. Ook Mercedes Benz-CEO Ola Källenius zei dat de Nederlander er goed zou uitzien in Mercedes-zilver. De drievoudig wereldkampioen werd naar deze uitspraken gevraagd tijdens de persconferentie in Oostenrijk, en zei toen in zoveel woorden dat hij ook volgend jaar gewoon bij Red Bull rijdt.

'Zei hij dat echt?' vraagt Mercedes-teambaas Wolff dan ook als oe24 hem vertelt over de toekomstplannen van Verstappen. De Oostenrijker blijft er echter van overtuigd dat er nog altijd een kans is dat Verstappen naar Brackley komt. 'Ik denk niet dat hij duidelijk ja zei. Maar ik was er niet bij', aldus Wolff. 'Zoals ik blijf zeggen, houden we ons lege stoeltje zo lang mogelijk vrij. Eerst moeten we onze auto vooral sneller maken. Als de auto snel is, zullen snelle coureurs ook voor ons willen rijden.'

Wolff fan van Verstappen

Daarop wordt aan de Oostenrijkse teambaas gevraagd of hij ook fan is van Verstappen. 'Ik bewonder zijn prestaties en als persoon heb ik hem leren kennen als een uitzonderlijke jongeman', complimenteert Wolff de Limburger. 'Ik heb het de laatste tijd vaak gezegd: Max is de beste coureur van dit moment en iedereen die de kans krijgt, zou Max in zijn auto willen hebben. Ola (Källenius, red.) ziet dat ook zo.'

De aanleiding van Wolffs pogingen om Verstappen in een Mercedes-stoeltje te krijgen, is natuurlijk het aanstaande vertrek van Lewis Hamilton bij de Duitse renstal. De Oostenrijker ontkent dat hij op welke manier dan ook 'wraakzuchtig' is tegenover de Brit. 'Dat ben ik zeker niet. Integendeel: ik ben voor eerlijkheid en vecht voor eerlijkheid.' Volgens Wolff is hij nog altijd 'close' met de Britse wereldkampioen. 'Wat soms van buitenaf wordt geïnterpreteerd komt helemaal niet overeen met de werkelijkheid. Dus negeer het alsjeblieft!' is de oproep van de Mercedes-teambaas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws