Hamilton ontvangt officiële waarschuwing na incident in eerste vrije training Formule 1
Formule 1

Hamilton ontvangt officiële waarschuwing na incident in eerste vrije training

Hamilton ontvangt officiële waarschuwing na incident in eerste vrije training

Lewis Hamilton heeft een officiële waarschuwing gekregen van de stewards in Mexico. Tijdens de eerste vrije training verremde de Britse coureur zich in de eerste bocht en raakte daarbij van de baan. Volgens de instructies, vooraf aangedragen door de FIA, moet een coureur voor terugkomst op de baan om een bepaald paaltje heenrijden. Dit deed Hamilton niet en daarvoor ontvangt hij dus een waarschuwing.

Auto nummer 44, de bolide van de zevenvoudig wereldkampioen, verliet de baan en kwam op verkeerde wijze weer terug. 'Tussen bocht 1 en bocht 2 verliet Hamilton de baan en hij kwam tussen bocht 2 en 3 weer terug. Echter reed hij voor terugkomst niet om het paaltje heen, dat bij bocht 3 staat geposteerd', zo laat de FIA in een statement weten.

'Ondanks dat de coureur aanwees dat het verlaten van de baan kwam door de lastige baancondities, hebben de stewards besloten een straf uit te delen. Volgens de raceleiding is er namelijk niet voldaan aan de instructies, zoals gegeven in artikel 21.1a) van de notities voor dit evenement', zo verklaren de stewards de waarschuwing. Kimi Raikkonen beging dezelfde fout en kan daarom een overeenkomende straf verwachten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws