Mekies past verwachtingen aan: 'We gaan Red Bull en Mercedes niet kunnen uitdagen' Formule 1
Formule 1

Mekies past verwachtingen aan: 'We gaan Red Bull en Mercedes niet kunnen uitdagen'

Mekies past verwachtingen aan: 'We gaan Red Bull en Mercedes niet kunnen uitdagen'

Ferrari gaat geen konijn uit de hoge hoed toveren tijdens de Grand Prix van Mexico, zo denkt Laurent Mekies, topman bij het Italiaanse team. Na de eerste vrije training lijkt het gat ten opzichte van Red Bull en Mercedes te groot om nog te dichten. Wel staat Ferrari er ten opzichte van zijn naaste concurrenten goed voor, met een zesde en achtste plek.

'Ik denk niet dat wij kunnen verrassen in dat opzicht dit weekend', aldus Mekies bij de persconferentie. Voor aanvang van het raceweekend in Mexico werd gedacht dat de Italianen kans maakten om zich voorin te mengen, maar na de eerste vrije training lijkt dat iets te gortig. 'Ons doel is om direct achter de topteams aan te sluiten, het maximale eruit te halen.'

Vooralsnog lijkt Ferrari naaste concurrent McLaren af te troeven qua snelheid, hetgeen ook het belangrijkste is op het moment volgens Mekies. 'We willen voor de derde plek in het kampioenschap gaan. Dat zou een mooie beloning zijn voor ons harde werk.' Er is in Maranello, de thuisbasis van Ferrari, hard gewerkt om het verschil ten opzichte van de concurrentie te kunnen maken. 'We plukken daar nu de vruchten van, want we hebben echt flinke stappen gezet.'

Ferrari dit seizoen vaker verassing 

Daar waar de resultaten van de Italiaanse grootmacht aan het begin van het seizoen enorm tegenvielen, kwam het team op de stratencircuits ineens verassend competitief uit de hoek gevlogen. In Monaco en Baku streden Charles Leclerc en Carlos Sainz nog mee om de overwinning. Voorafgaand aan dit raceweekend hoopte het team zich weer vooraan te kunnen mengen, maar dat lijkt na VT1 iets te hoog gegrepen. Vorige race in Mexico was Ferrari overigens nog erg competitief en verliet het team de Mexicaanse hoofdstad met een tweede en vierde plek; een resultaat waar nu voor getekend zou worden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws