Hamilton over gevechten met Verstappen: 'Ik sta te popelen' Formule 1
Formule 1

Hamilton over gevechten met Verstappen: 'Ik sta te popelen'

Hamilton over gevechten met Verstappen: 'Ik sta te popelen'

Nu Mercedes weer meer vooraan meedoet komen de titelrivalen van vorig jaar, Lewis Hamilton en Max Verstappen, elkaar weer vaker tegen. Ook tijdens de Nederlandse Grand Prix konden ze weer wiel aan wiel racen. 'Ik sta te popelen om weer de kans te krijgen om tegen Max te vechten', vertelt Hamilton geciteerd door The Mirror.

In Zandvoort zat Hamilton ongelooflijk dicht bij Verstappen. 'Zaterdag was ik tot de laatste bocht, waar de gele vlag hing, 0,07 seconde sneller dan iedereen', zo vertelt de Mercedes-coureur. Het hele jaar heeft de coureur ervaren als een achtbaan. 'De auto voelde dit weekend echter beter dan het hele jaar door', legt de 37-jarige coureur uit.

'We hadden snelheid en de auto was anders dan de rest van het seizoen, vervolgt een tevreden Hamilton. 'En toen ik op de tweede plaats kwam, had ik die harde band onder de auto en kwam ik dichter in de buurt', zegt de Brit. 'Toen dacht ik: we vechten misschien voor een overwinning hier, of zelfs een mogelijke één-twee', gaat de coureur verder.

'Die dag is nog niet gekomen'

Toen veranderde situatie volledig door een safety car veroorzaakt door de stilstaande auto van Valtteri Bottas. 'Toen waren de safety cars en de emoties allemaal voorbij, want ik wist dat ik het op dat moment had verloren. Voor de herstart, toen iedereen op de zachte band achter me reed, wist ik dat er geen manier was om ze achter me te houden.'

Hamiltons vermoeden klopte, want al gelijk na de herstart werd de coureur gepasseerd door Verstappen. Nu is het voor de Brit dus hopen op een nieuwe kans later dit seizoen. Wel is de zevenvoudig wereldkampioen realistisch over meer regelmatig vechten met Verstappen. 'Die dag is nog niet gekomen', vertelt de coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws