Lammers blij dat Zandvoort vergunning houdt: 'Focus op de Grand Prix' Formule 1
Formule 1

Lammers blij dat Zandvoort vergunning houdt: 'Focus op de Grand Prix'

Lammers blij dat Zandvoort vergunning houdt: 'Focus op de Grand Prix'

Sportief directeur Jan Lammers van de Grand Prix van Nederland zegt tegenover Nu.nl blij te zijn dat Circuit Zandvoort dinsdag de bodemprocedure over de stikstofuitstoot heeft gewonnen. Daardoor kan de Formule 1-race in september doorgang vinden.

De MOB (Mobilisation for Environment) heeft een rechtszaak aangespannen tegen circuit Zandvoort vanwege de uitstoot van stikstof tijdens de Grand Prix. Dinsdag volgde de uitspraak van de rechter dat de natuurvergunning van het Circuit Zandvoort niet zal worden ingetrokken door de rechter. Lammers is daar uiterst gelukkig mee: 'Ik zeg niet opgelucht, want in een democratie moet het recht zijn beloop krijgen. Maar we zijn er wel blij mee, want nu kunnen we ons weer focussen op het evenement.'

Volste recht om vergunning aan te vechten

De rechtszaak tegen Circuit Zandvoort werd vlak voor de Grand Prix van Nederland van 2021 aangespannen. De MOB eiste dat er een streep ging door de zogenoemde natuurvergunning van het circuit. De rechter ging er destijds niet mee akkoord vanwege een dreigend faillissement. De race op het circuit van Zandvoort staat dit jaar gepland voor september.

'Het maakt alles weer een stuk gemakkelijker voor ons, hoewel we niet onverschillig in de kwestie staan. De milieuorganisaties hebben het volste recht de vergunning aan te vechten. Zouden wij in het ongelijk zijn gesteld, dan hadden we dat moeten accepteren', aldus Lammers. Het contract van Zandvoort met de Formule 1 geldt voor drie edities en is er een optie voor nog eens twee jaar.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws