Pérez hoopt binnenkort de overwinning te kunnen pakken: 'Hopelijk gebeurt dat gauw' Formule 1
Formule 1

Pérez hoopt binnenkort de overwinning te kunnen pakken: 'Hopelijk gebeurt dat gauw'

Pérez hoopt binnenkort de overwinning te kunnen pakken: 'Hopelijk gebeurt dat gauw'

Sergio Pérez wist na de onverwachte inhaalactie van Fernando Alonso bij de racestart de schade te beperken en alsnog een podiumplaats te pakken in Shanghai. De Mexicaan is daarom ook tevreden met zijn resultaat, maar had gehoopt dat er op de zondag meer voor hem had ingezeten. Toch blijft Pérez hoopvol dat hij binnenkort op de hoogste trede van het podium mag staan.

Pérez moest tijdens de start van de race Fernando Alonso voor zich dulden, nadat de Spanjaard met een wereldstart aan de Mexicaan voorbijkwam. De Mexicaan wist later in de race de plek weer terug te pakken, maar kwam niet meer aan Lando Norris op P2 voorbij. Pérez finishte uiteindelijk op P3 op bijna vijf seconden achterstand achter de McLaren-coureur. De Mexicaan geeft aan blij te zijn met het resultaat en zijn podiumplaats, maar had op meer gehoopt.

'Ja, het was een goed resultaat, we eindigen het weekend met toch een derde plaats, maar ik wilde meer', is Pérez zijn antwoord op de vraag van F1TV of hij tevreden is over zijn Chinese raceweekend. 'Ik had ook wat meer verwacht van de race. De sprint zag er veelbelovend uit, maar vandaag konden we geen gebruik maken van het resultaat (dat Pérez tijdens sprint en kwalificatie op zaterdag behaalde, red.).'

Pérez hoopt gauw eerste winst te kunnen pakken

De Mexicaan denkt dat zijn Red Bull-team de verkeerde beslissingen heeft genomen betreft de gekozen veranderingen aan zijn bolide voorafgaand aan de hoofdrace. 'We hebben wat veranderingen aangebracht, die waarschijnlijk ons wat performance hebben gekost. Ik denk dat we iets slechter waren dan eerder in het weekend.' Toch blijft Pérez hoopvol dat zijn eerste overwinning van het jaar nu toch een stapje dichterbij is. 'Het ging goed in VT1 en tijdens kwalificatie, en het is nu een kwestie van de race kunnen leiden vanaf de eerste ronde. Hopelijk gebeurt dat gauw.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws