Red Bull kan als kaartenhuis in elkaar storten: 'Je haalt de dirigent weg bij het orkest' Formule 1
Formule 1

Red Bull kan als kaartenhuis in elkaar storten: 'Je haalt de dirigent weg bij het orkest'

Red Bull kan als kaartenhuis in elkaar storten: 'Je haalt de dirigent weg bij het orkest'

Jan Lammers verwacht dat Red Bull Racing veel negatieve gevolgen kan verwachten, mocht Christian Horner weg moeten bij het team. De Brit lijkt in de komende dagen te horen te krijgen of hij aan mag blijven als teambaas, nadat hij van grensoverschrijdend gedrag werd beschuldigd. Lammers kan niet al te veel kwijt over de zaak, aangezien hij er niets vanaf weer, maar hij hoopt wel dat er snel een conclusie komt.

Niet alleen de auto's op het circuit hielden tijdens de testdagen de gemoederen bezig. Horner was immers gewoon op het Bahrain International Circuit te vinden, ondanks dat het onderzoek tegen hem nog altijd liep. Zelf gaf de teambaas aan niets te kunnen zeggen over de hele situatie. 'Het is een hele apart situatie, maar gelukkig eentje waar ik niet zoveel verstand van heb. Het moeilijke is: als je niet alles weet, dan weet je in feite niks', zegt Lammers in de NOS Formule 1-podcast.

De voormalige Formule 1-coureur wil dan ook niet al te veel speculeren over het onderzoek. Lammers hoopt gewoon dat er snel antwoord komt op alle onduidelijkheden. 'Wat zijn nou de aantijgingen en op grond waarvan is Christian Horner overtuigd? Hij weet ook dat men weet wat er speelt. Hij heeft zijn eigen interpretatie ervan. Als hij met zoveel overtuiging spreekt, vraag je je toch af: is hij echt zo overtuigd of naïef? Het is nu gewoon belangrijk dat het goed wordt uitgezocht.'

Red Bull kan als kaartenhuis in elkaar storten

Horner is al sinds 2005 onderdeel van het succes van het Red Bull-team. Helmut Marko haalde de Brit naar de Oostenrijkse renstal, maar nu zou er sprake zijn van een machtsstrijd binnen het team. Toch blijft Horner een belangrijk figuur binnen Red Bull en een negatieve uitkomst kan grote gevolgen hebben voor de regerend wereldkampioen. 'In één keer kan het in elkaar storten als een soort kaartenhuis. Dat begint echt bij zo'n teambaas. Ik zie het echt als een kantelpunt als hij weg moet', geeft Jeroen Bleekemolen aan.

'Alles klopte en alles was in balans. Als dan in één keer wat gebeurt heeft dat invloed op de rest van de organisatie', vervolgt de analist. Lammers is het eens met de lezing van Bleekemolen. Vooral bij een team waar het jaren goed gaat, kan het voor problemen zorgen. 'Je haalt in feite de dirigent weg bij het orkest. Het is de synergie. De juiste vragen worden gesteld en dan komen de juiste antwoorden. Als je één zo'n element weghaalt, verdwijnt misschien de hele structuur', aldus Lammers.

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement met korting af bij Viaplay, of bekijk hier alle opties.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws