Nuchtere Verstappen laat stress niet de overhand nemen: 'Zie wel of het resultaat me bevalt' Formule 1
Formule 1

Nuchtere Verstappen laat stress niet de overhand nemen: 'Zie wel of het resultaat me bevalt'

Nuchtere Verstappen laat stress niet de overhand nemen: 'Zie wel of het resultaat me bevalt'

Max Verstappen en Red Bull Racing hebben een indrukwekkend dominant seizoen achter de rug, maar de Nederlandse coureur en drievoudig wereldkampioen wil in aanloop naar het seizoen van 2024 niet te hard van stapel lopen over de mogelijkheden die de Formule 1 voor hem in petto heeft. Er gebeurt momenteel een hoop op de achtergrond, vooral achter de schermen bij de Oostenrijkse renstal, maar Verstappen laat zich niet kennen en richt zich vooral op zijn eigen voorbereidingen.

2023 werd al snel hét jaar voor Verstappen en Red Bull. De Nederlander wist maar liefst negentien overwinningen binnen te slepen in één seizoen en wist tussendoor ook nog eens talloze records op zijn naam te schrijven, en dat belooft logischerwijs een hoop voor de toekomst. Toch staat Verstappen al langere tijd bekend als die ene nuchtere Nederlander, en die titel lijkt hij ook nu niet uit handen te willen geven. In aanloop naar het eerste raceweekend van 2024 in Bahrein sprak hij dan ook uit dat hij zich nog lang geen zorgen maakt over wat hem te wachten staat.

Verstappen maakt zich enkel druk over eigen prestaties

Tijdens de persconferentie voorafgaand aan de Grand Prix van Bahrein kreeg Verstappen de mogelijkheid om zijn verhaal te doen over zijn eigen verwachtingen, maar de Nederlander gaf vooral aan dat hij rustig blijft en dat hij zich vooralsnog blijft richten op zijn eigen prestaties. 'Het verliep allemaal heel erg goed tijdens de testdagen en ik voel me heel prettig achter het stuur van de nieuwe auto, dus het ziet er allemaal veelbelovend uit. Maar je weet na die testdagen nooit echt waar je staat, dat zal de tijd nog moeten leren.' Verstappen benadrukte daarmee vooral dat bolides het vaak anders doen op bepaalde circuits, en dus is er nog een hoop werk aan de winkel voor het team van Red Bull.

'Ik denk er verder niet te veel aan, hoor,' gaf Verstappen echter toe. 'Ik sta op 's ochtends, vertrek naar het circuit en dan zie ik wel wat er gebeurt en of het resultaat me bevalt of niet. Zo benader ik het.' Stiekem heeft men bij Red Bull ook wel andere zaken aan het hoofd, vooral gezien het recente onderzoek omtrent teambaas Christian Horner en eventueel grensoverschrijdend gedrag. Toch maakt Verstappen zich ook daar niet druk om: 'Het heeft verder geen invloed op mij, want ik focus me alleen op mijn prestaties en op die van de auto. Maar ik hoop natuurlijk wel dat het allemaal snel wordt opgelost.'

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement met korting af bij Viaplay, of bekijk hier alle opties.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws