Hamilton steekt hand in eigen boezem: 'Wat kan ik anders doen?' Formule 1
Formule 1

Hamilton steekt hand in eigen boezem: 'Wat kan ik anders doen?'

Hamilton steekt hand in eigen boezem: 'Wat kan ik anders doen?'

Lewis Hamilton steekt niet onder stoelen of banken dat hij allesbehalve blij is met de huidige vorm van Mercedes. Het liefst zou de Brit nog vechten voor zeges voordat hij vertrekt naar Ferrari, maar de kans dat dat lukt, lijkt erg klein. Toch geeft hij aan dat hij er wel eens wakker van ligt.

De zevenvoudig wereldkampioen is niet tevreden met de W15, maar weet ook maar al te goed dat bij de pakken neer zitten hem niet zal helpen. Desondanks ligt hij er af en toe wakker van. ‘Als je te veel gaat nadenken over die moeilijke tijden, dan ga je maar één kant op’, geeft hij aan tegenover de Britse tak van Motorsport.com. Om die reden neemt hij soms een beetje afstand tot de Formule 1 om vervolgens weer met een frisse blik en mindset verder te kunnen.

‘Het is goed om af en toe even de stekker eruit te trekken, te resetten en je focus en doelen voor de toekomst bij te stellen’, geeft Hamilton aan. ‘Daarom doe ik ook wat andere dingen.’ Ondanks dat hij zijn focus dus af en toe verzet en zich met andere zaken bezighoudt, denkt hij vaak aan de situatie bij Mercedes. ‘Uiteindelijk is er één vraag die mij wakker houdt, en dat is wanneer we weer voor zeges kunnen vechten’, geeft de man uit Stevenage toe.

Hamilton kijkt naar eigen verbeterpunten

Het is echter niet enkel Mercedes waar het een en ander zou moeten veranderen. Hamilton geeft aan ook aan zelfreflectie te doen. Met het oog op zijn teleurstellende resultaten in de eerste vier races, heeft hij dan ook een flink rijtje vragen voor zichzelf. ‘Wat kan ik anders doen? Wat kan ik beter doen in de auto? Hoe kan ik mezelf verbeteren in de kwalificatie? Hoe kan ik meer leveren voor het team? Welke verschillende set-ups kunnen we gebruiken?’ De toekomstig Ferrari-coureur benadrukt echter dat Mercedes dit allemaal als team doormaakt en dat ze de moed niet opgeven. ‘We winnen en verliezen als een team. We zijn erdoor verenigd. Iedereen werkt keihard, dus we moeten er gewoon mee doorgaan’, sluit de Brit af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws