Audi kan Sainz onder druk zetten: 'Als je dit nu niet tekent, is het van tafel' Formule 1
Formule 1

Audi kan Sainz onder druk zetten: 'Als je dit nu niet tekent, is het van tafel'

Audi kan Sainz onder druk zetten: 'Als je dit nu niet tekent, is het van tafel'

In 2026 zal Audi als nieuwe speler op de Formule 1-markt komen en dus gaan er ook al vele namen de ronde wat betreft de line-up van het nieuwe team. Op de podcast van The Race deelt journalist Edd Straw zijn vermoeden over wie hij denkt dat de stoeltjes bij de Duitse renstal zullen gaan vullen.

Twee coureurs spelen volgens de Brit een sleutelrol op de coureursmarkt. De eerste is Max Verstappen. Hoewel de toekomst van de Nederlander bij Red Bull Racing lange tijd zeker leek, gaan er al weken geruchten dat de wereldkampioen misschien toch zou willen verkassen en een contract zou kunnen krijgen bij Mercedes. De tweede belangrijke coureur is Carlos Sainz, die zijn zitje bij Ferrari af moest staan aan Lewis Hamilton en voorlopig nog werkloos is in 2025.

Een van de opties voor Sainz zou dan Audi zijn, een team dat volgens Straw graag de Spanjaard zou willen binnenhalen als eerste coureur voor 2026. 'Hij is momenteel de beste coureur op de grid die nog zonder contract zit', geeft de journalist aan. De connecties van zijn vader met Audi spelen volgens de Brit geen rol. In plaats daarvan zou het erop aan komen of de coureur een project voor de lange termijn aan wil gaan met het team. Een stoeltje bij Red Bull ziet Straw niet gebeuren voor de Spanjaard en dit zou het Duitse team kunnen gebruiken. ‘Ik denk dat Audi tegen hem kan zeggen: als je dit nu niet tekent, is het van tafel’, zegt de journalist over de situatie van Sainz.

Hülkenberg en Sainz logische keuze als Audi-duo

De kans dat Zhou Guanyu blijft wanneer het huidige Stake wordt overgenomen door Audi schat de Brit klein in en ook Valtteri Bottas zou niet al te veel kans maken op een stoeltje. De mogelijke teamgenoot van de Madrileen zou dan best eens Nico Hülkenberg kunnen worden. ‘Het lijkt erop dat ze voor Hülkenberg gaan’, vertelt Straw. ‘En ze hebben Esteban Ocon op het lijstje staan als alternatief, dus zij kunnen voor druk zorgen’, meent hij.

Straw is overigens niet de enige die de Haas-coureur bij zijn huidige team ziet vertrekken. Ook Ralf Schumacher gaf bij Sky Germany aan dat het een slimme keuze zou zijn voor zijn landgenoot. ‘Haas is een goed team en het wordt daar wel beter, maar de structuur met oog op de toekomst ontbreekt en een echte blik op de toekomst is er ook niet’, zei de voormalig coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws