Hamilton zou MotoGP en F1 in hetzelfde weekend 'episch' vinden: 'Dat zou cool zijn' Formule 1
Formule 1

Hamilton zou MotoGP en F1 in hetzelfde weekend 'episch' vinden: 'Dat zou cool zijn'

Hamilton zou MotoGP en F1 in hetzelfde weekend 'episch' vinden: 'Dat zou cool zijn'

Lewis Hamilton geeft aan dat hij het 'episch' zou vinden als de Formule 1 en de MotoGP gezamenlijke raceweekends zou kunnen hebben nu de twee kampioenschappen beheerd worden door Liberty Media. Hamilton denkt dat het fantastisch is dat Liberty Media de MotoGP heeft gekocht en grapt dat hij best wel een weekend op een motor wil rijden en in een F1-auto in hetzelfde weekend.

Liberty, dat sinds 2017 de commerciële rechten van de F1 bezit, kondigde begin april aan dat het 86 procent van de aandelen van Dorna Sports en MotoGP had verworven in een deal ter waarde van 4,2 miljard euro. Naar aanleiding hiervan zei Carlos Ezpeleta, sportief directeur van MotoGP Dorna, dat zijn organisatie niet uitsluit dat er in de toekomst gezamenlijke raceweekenden met de F1 zouden kunnen komen. MotoGP-fan Hamilton zou het geweldig vinden als dat ook daadwerkelijk gaat gebeuren.

'Ik heb er niet echt veel over nagedacht, maar natuurlijk heb ik de kranten koppen erover gelezen', zegt Hamilton tegenover Autosport. 'Ik denk dat Liberty het geweldig heeft gedaan met de Formule 1, waarbij de waarde van het kampioenschap enorm is gestegen sinds 2017. Dus ik denk zat het ook fantastisch gaan doen met de MotoGP', antwoordt Hamilton. 'Het is spannend omdat ik van MotoGP hou. Het zou episch zijn als we ze in hetzelfde weekend kunnen hebben.'

Hamilton grijnst: 'Meedoen aan de MotoGP en de Formule 1 in één weekend'

Toen Hamilton na begon te denken over hoe het zal zijn als de MotoGP in hetzelfde weekend en op hetzelfde circuit racet als de Formule 1, begon zijn fantasie al op hol te slaan. 'Misschien zou ik een race in de MotoGP kunnen doen en in een Formule 1-auto tijdens hetzelfde weekend. Dat zou echt cool zijn', zegt Hamilton, die daarna aangeeft dat dat vanzelfsprekend onmogelijk is. De zevenvoudig wereldkampioen heeft al eens op de motor van Valentino Rossi gereden.

De tekst gaat verder onder de video.

Rossi nam toen plaats achter het stuur van zijn Mercedes-bolide. Beide heren hadden toen de dag van hu leven. Het idee van gezamenlijke F1- en MotoGP-evenementen wordt naar verluidt op korte termijn als onwaarschijnlijk beschouwd en zou alleen werken op grotere locaties waar de twee categorieën al racen, zoals het circuit van Austin waar de MotoGP dit weekend racet, in plaats van F1's vele nieuwe stratencircuits. Het idee vindt Hamilton in ieder geval tof.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registeren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws