Hamilton te spreken over samenwerking Russell: 'Het was een goed eerste jaar als teamgenoten' Formule 1
Formule 1

Hamilton te spreken over samenwerking Russell: 'Het was een goed eerste jaar als teamgenoten'

Hamilton te spreken over samenwerking Russell: 'Het was een goed eerste jaar als teamgenoten'

Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en George Russell geven aan afgelopen seizoen goed te hebben samengewerkt. De nieuweling bij het team wist uiteindelijk de coureur met zeven titels achter zijn naam te verslaan in het kampioenschap en behaalde als enige een overwinning. Dat was zeker iets dat hij verdiende, want volgens Hamilton heeft zijn teamgenoot goed geholpen met de set-up van de wagen.

De zevenvoudig wereldkampioen spreekt positief over zijn relatie met Russell in 2022. 'Ik denk dat het soepel is verlopen en dat er veel groei is geweest', begint Hamilton, geciteerd door FormulaRapida.net. In zijn Formule 1-carrière, bestaande uit zestien jaar, heeft de 38-jarige met vele andere coureurs samengewerkt. Hoewel hij een goede relatie had met Valtteri Bottas, botste hij wel eens met andere teamgenoten, zoals Nico Rosberg en Fernando Alonso.

Hamilton snapt dat zijn huidige teamgenoot minder ervaring heeft met teamgenoten in de Formule 1. 'Ik heb eerder met veel coureurs gewerkt, dus voor mij was het misschien normaler, maar voor hem was het waarschijnlijk meer een aanpassing omdat hij nieuw was in het team en het was de eerste keer dat we echt samenwerkten', vervolgt de Brit. 'Hij was geweldig om mee samen te werken, hij pushte de auto technisch en wat betreft de set-up vooruit. Het was een goed eerste jaar als teamgenoten', concludeert de Brit.

Russell: 'Het is een uitdaging om teamgenoot te zijn met een man als hij'

Ook Russell is tevreden over de samenwerking binnen Mercedes. 'De relatie is harmonieus geweest', zo begint de enkelvoudig racewinnaar. 'Wat bij Lewis de meeste indruk op me maakte, is om te zien hoe hij met het team samenwerkt en hoe hij het meeste uit de mensen om hem heen haalt. Hij houdt het moreel hoog op moeilijke momenten en wat ik uiteindelijk al wist, is hoe verdomd snel hij is en hoe erg het een uitdaging is om teamgenoten te zijn met een man als hij', eindigt Russell.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws