FIA-president sluit verdere uitbreiding F1-grid niet uit: 'Kunnen wel twaalf teams hebben' Formule 1
Formule 1

FIA-president sluit verdere uitbreiding F1-grid niet uit: 'Kunnen wel twaalf teams hebben'

FIA-president sluit verdere uitbreiding F1-grid niet uit: 'Kunnen wel twaalf teams hebben'

Mohammed Ben Sulayem, de FIA-president, ziet geen reden waarom de Formule 1-grid niet uitgebreid kan worden tot twaalf teams. Momenteel willen Andretti en Cadillac samen een intrede doen in de koningsklasse van de autosport, maar de Formule 1 staat niet te popelen om een nieuwe renstal te verwelkomen. Ben Sulayem heeft eerder op Twitter al aangegeven dat hij de reactie vanuit de sport niet begrijpt en hij verwelkomt dan ook elk serieus voorstel van teams die een intrede willen doen.

Ben Sulayem is nog altijd van mening dat het belangrijk is om te kijken naar de uitbreiding van de Formule 1-grid. Er wordt gesproken over een elfde team, maar de uitbreiding kan ook verder gaan dan dat. 'Over het algemeen, als we kijken naar de duurzaamheid van de Formule 1, moeten we openstaan voor andere merken', wordt Ben Sulayem geciteerd door SoyMotor na een persconferentie bij de Dakar. 'We kunnen wel twaalf teams op de grid hebben', zegt de president hoopvol.

'Een bedrijf als General Motors, één van de vijf grootste bedrijven ter wereld, zouden we moeten aanmoedigen', vervolgt Ben Sulayem. Momenteel stuit de samenwerking tussen Andretti en Cadillac veel Formule 1-teams tegen de borst. Bij de FIA bestaat er geen twijfel over de toevoeging van de Amerikaanse renstal. 'Een OEM (Original Equipment Manufacturer, red.) zal de Formule 1 beter maken en ik zie geen reden waarom we geen nieuwe teams zouden verwelkomen, met name de Amerikaanse teams. We hebben daar al drie races dit jaar.'

Ben Sulayem: 'We verwelkomen elk voorstel'

Momenteel lijkt Andretti de enige serieuze kandidaat om een intrede te doen. Echter maakte Panthera afgelopen weekend ook duidelijk dat het zijn zinnen heeft gezet op de Formule 1. 'We verwelkomen elk voorstel om één van de nieuwe teams te worden. We accepteren goede teams, ook als ze klein zijn, zoals bij Haas het geval was. We hopen dat dingen zullen veranderen en dat we een juiste elfde team zullen krijgen. We zullen zien wat er gebeurt', aldus Ben Sulayem.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws