Ervaren Hülkenberg hard nodig bij Haas: 'Het team heeft nog altijd een paar zwakke plekken' Formule 1
Formule 1

Ervaren Hülkenberg hard nodig bij Haas: 'Het team heeft nog altijd een paar zwakke plekken'

Ervaren Hülkenberg hard nodig bij Haas: 'Het team heeft nog altijd een paar zwakke plekken'

Guenther Steiner legt uit dat de keuze om niet verder te gaan met Mick Schumacher komt door zijn mindere ervaring. Haas heeft zelf nog veel stappen te zetten om een beter team te worden en daarvoor is ervaring nodig. Daarom heeft het team gekozen voor Nico Hülkenberg, die al sinds 2010 verschillende rollen heeft gehad in de Formule 1. Vanaf komend seizoen zal hij naast de ervaren Kevin Magnussen gaan rijden.

De keuze om Schumacher te vervangen met Hülkenberg heeft volgens Steiner te maken met het feit dat het team van Haas in de toekomst wil groeien. 'Het is niet het geval dat Mick slecht werk heeft geleverd, want hij reed immers twee jaar bij ons team, maar het team heeft nog altijd een aantal zwakke plekken', zo begint de teambaas tegenover Speedcafe.

Hülkenberg moet gaan helpen bij de groei van het team van Haas. 'Ik ben altijd de eerste die toegeeft dat we op alle gebieden beter moeten worden. Daar hebben we hulp bij nodig', vertelt Steiner. 'Als we zien dat de coureurs nog veel moeten verbeteren, dan besteden we minder aandacht aan waar we ons als team moeten verbeteren. We hebben het dus geanalyseerd en gezegd dat we een ervaren coureur nodig hebben.'

Steiner: 'Hülkenberg weet precies wat we moeten doen om beter te worden'

Hülkenberg had in 2010 een fulltime-zitje bij Williams en reed daarna bij verschillende teams, zoals Renault en Force India. 'Ik ben ervan op de hoogte dat Nico de afgelopen drie jaar geen stoeltje had en maar een paar races heeft gereden', erkent Steiner. 'Maar als je naar zijn carrière kijkt, zat hij altijd bij teams die in het middenveld reden en boekten die teams altijd progressie. Ik verwacht dat hij precies weet wat we moeten doen om het team beter te maken', is de teambaas enthousiast.

Hülkenberg zal dan ook een belangrijke rol gaan spelen in de groei van Haas. 'Zijn ervaring willen wij gebruiken om ons team beter te maken, zodat we uiteindelijk richting de voorkant van het middenveld kunnen gaan', vertelt Steiner. 'Dat is onze volgende doelstelling. Zodra je vooraan in het middenveld rijdt, kun je proberen om de volgende stap te zetten en regelmatig op het podium te eindigen. We moeten dat stap voor stap doen en ik denk dat we dit sneller kunnen bereiken met Nico en Kevin aan boord', eindigt de Italiaanse teambaas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws