Hamilton valt in de kwalificatie door de mand: 'Hij maakte een grote fout' Formule 1
Formule 1

Hamilton valt in de kwalificatie door de mand: 'Hij maakte een grote fout'

Hamilton valt in de kwalificatie door de mand: 'Hij maakte een grote fout'

Lewis Hamilton won in 2019 nog de voorlopig laatste Grand Prix van China, op weg naar een dominante wereldtitel, maar bij zijn terugkeer naar het Aziatische land ziet de wereld er opeens heel anders uit voor de recordkampioen. Hamilton sloeg in de sprintrace nog toe met een tweede plek, maar enkele uren later gold hij als grootste naam tussen de afvallers in Q1.

Knoors vindt bij Viaplay niet dat de uitschakeling van de Mercedes-coureur een enorme verrassing was, ondanks het sterke presteren in de sprintkwalificatie en de sprintrace. 'Je zag je wel een beetje aankomen', aldus de engineer. 'Die kwalificatie voor de sprintrace was geflatteerd, in de natte omstandigheden, en hij was op het juiste moment op de baan, en het is een goede rijder.' In de sprintkwalificatie viel George Russell in het droge tweede deel nog af, terwijl Hamilton daar zelf met hangen en wurgen overleefde.

Hamilton ging zelf in de fout

Coronel kaart aan dat Hamilton wel zelf verantwoordelijk was voor de uitschakeling in Q1. De Brit stond al in de slotminuten in de gevarenzone en verbeterde zich niet voldoende. 'Hij maakte een grote fout, op het moment dat het wel moest gebeuren. In die laatste ronde, bij de haarspeldbocht, schoot hij zó ver door, dat hij daar een halve seconde weggaf.' Daardoor viel Hamilton niet alleen in Q1 af, maar bleef hij zelf op de achttiende plek steken.

Knoors denkt dat Hamilton het vooral ook lastig heeft met de lastig bestuurbare W15. 'Hij probeert op de limiet te rijden met een auto die dat niet kan. Die auto in het droge is een stuk lastiger, en hij jaagt dan zijn banden net wat over de klif. Hij zal zeker teleurgesteld zijn, zeker aangezien George Russell het wel deed.' Russell zette in Q3 uiteindelijk de achtste tijd neer en heeft nu een 4-1-voorsprong op Hamilton.

Gelaten indruk

Hamilton lachte de teleurstelling na afloop weg in de interviews, maar Coronel denkt dat de Brit nog steeds flink baalt. 'Dit doet zeker pijn, want dat zie je ook aan zijn houding. Wat hij zei, was dat hij de ene kant op was gegaan met de afstelling, en Russell de andere kant opging. Dat zegt mij dat Mercedes niet weet waar ze staan', zo legt Coronel de vinger op de pijnlijke plek. Het is niet voor het eerst dat beide coureurs een verschillende afstelling gebruiken en Hamilton daarbij aan het kortste eind trekt.

Knoors denkt dan ook dat het al in de basis niet goed zit. 'Ze weten dat ze er niet bij zitten, en dan ga je maar wat proberen, en hoop je dat je toevallig goed uitkomt. Als een auto fundamenteel niet goed is, kan je eraan schroeven, en gouden veren gebruiken, maar dat maakt niet uit. De basis moet goed zijn, en je aerodynamica en je concept moeten goed zijn. Dan kun je ermee vechten. Je kan hem niet beter maken dan hij in de basis is.'

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws