'Fenomenale' Verstappen deelt een dreun uit: 'Heeft voor het eerst zijn ware snelheid laten zien' Formule 1
Formule 1

'Fenomenale' Verstappen deelt een dreun uit: 'Heeft voor het eerst zijn ware snelheid laten zien'

'Fenomenale' Verstappen deelt een dreun uit: 'Heeft voor het eerst zijn ware snelheid laten zien'

Max Verstappen heeft met groot machtsvertoon de sprintrace in China gewonnen. Voor Verstappen was het zijn eerste overwinning in het Aziatische land, en dat deed hij met maar liefst dertien seconden voorsprong in de negentien ronden lange race. Analist Ernest Knoors vermoedt dat de wereldkampioen voor het eerst in 2024 het ware potentieel in combinatie met de RB20 liet zien.

Verstappen profiteerde bij de start al van een fout van polesitter Lando Norris, waarna het even duurde voor hij de aanval opende op de twee mannen voor hem. 'Ik denk dat het heel strategisch was. Het ging over bandendegradatie, en je zag hem andere lijnen rijden', analyseert engineer Knoors bij Viaplay. Uiteindelijk veroverde Verstappen in de zevende ronde de leidende positie.

Verstappen trapt het gaspedaal vol in

Daarna verdween de Limburger ook al snel aan de Chinese horizon. 'Op een gegeven moment kwam het naar hem toe, en toen reed hij in twee ronden tijd 2,9 seconden weg bij Hamilton. Fenomenaal', roept Knoors uit. 'Ik denk dat we nu voor het eerst echt de snelheid hebben gezien die Verstappen en Red Bull kunnen draaien.' Verstappen bleef vooral in de slotronden zijn voorsprong snel opbouwen.

'Ik denk dat hij heel slim gereden heeft, en dat de strategie erg goed was', vervolgt de Nederlandse analist. 'Hannah Schmitz kun je daar iedere keer wel een compliment voor geven. Ze hebben heel goed gekeken naar wat die band kan hebben en hoe je in het begin moet rijden. Je moet er niet te veel van vragen, en dan heb je aan het einde de snelste race. Je zag bij andere rijders, bijvoorbeeld Carlos Sainz, dat hij heel veel van zijn banden vroeg aan het begin, en aan het einde viel hij toch terug naar achteren.' De Spanjaard eindigde de race als vijfde, net voor oud-teamgenoot Norris.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

'Fenomenale' Verstappen deelt een dreun uit: 'Heeft voor het eerst zijn ware snelheid laten zien'
Verstappen startte op gebruikte mediumbanden.

Knoors zag de sprintrace als een goede testsessie op volle snelheid. 'Ik denk dat ze bij Red Bull Racing in topvorm verkeren en heel veel geleerd hebben van deze race, want dit was de eerste echte lange stint, omdat je maar één training gehad hebt.' Knoors denkt dat dit vooral leerzaam was met betrekking tot het opladen van de batterij, waar Verstappen zich in de openingsfase nog over beklaagde.

Verstappen declasseert de rest

'Als je naar de rondetijden kijkt, deed Max het heel slim, aldus Knoors over de openingsronden. 'Hij ging vier tienden per ronde sneller en kwam op een gegeven moment in de DRS. Toen hij er eenmaal aan voorbij was, liep hij meer dan een seconde per ronde weg. Zoals ik al eerder zei, denk ik dat dit de eerste keer was dat we Max op de limiet hebben zien rijden van wat de auto kan. Die auto heeft gewoon één of anderhalve seconde over, in ieder geval op Hamilton. Door die band negentien ronden lang te pushen, help je jezelf voor de Grand Prix, want je leert nu wat je op vrijdag niet kon leren vanwege het ontbreken van de tweede vrije training.'

Meediscussiëren? Klik hier om je te registeren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws