Hangt Marko het zwaard van Damocles boven Ricciardo's hoofd? 'Dat probleem heeft hij' Formule 1
Formule 1

Hangt Marko het zwaard van Damocles boven Ricciardo's hoofd? 'Dat probleem heeft hij'

Hangt Marko het zwaard van Damocles boven Ricciardo's hoofd? 'Dat probleem heeft hij'

Daniel Ricciardo voelt na drie races van het 2024-seizoen de hete adem van Red Bull Racing-topadviseur Helmut Marko al in zijn nek nadat hij drie keer is verslagen door zijn teamgenoot. Marko leverde na de Grand Prix van Saoedie-Arabië al kritiek, en stelt na Australië dat de 34-jarige een mentaal probleem heeft. Kan Ricciardo het omdraaien in Japan?

Ricciardo moest tijdens zijn thuisrace toekijken hoe zijn teamgenoot Yuki Tsunoda Q3 wel wist te halen tijdens de kwalificatie en hoe hij vervolgens wel punten wist te scoren op zondag. De Grands Prix van Bahrein en Jeddah verliepen niet veel anders: een teleurstellende kwalificatie gevolgd door een tegenvallende race waarna hij kon rekenen op een gesprek met Marko. De Australiër was in de auto van het zusterteam van Red Bull gezet om mogelijk druk te zetten op Sergio Pérez en zo door te schuiven om het stoeltje naast Max Verstappen te bemachtigen, maar op dit moment wordt die kans steeds kleiner.

Na de Grand Prix down under suggereerde de 34-jarige dat er iets niet goed zat in het chassis waardoor hij niet dezelfde snelheid uit de auto kan halen als zijn jongere teamgenoot. Volgens Marko is daar geen sprake van. 'Elke coureur kan de data van de andere zien', zegt Marko tegenover Sky Deutschland. 'Dus er zijn geen geheimen. Ze hebben dezelfde auto, alles is hetzelfde. Daniel heeft in het verleden laten zien dat hij een snelle coureur is, dus het zit mentaal. Het is een mentaal probleem', zei de Oostenrijker. Er gaan geruchten rond dat er een ultimatum is gesteld, maar het management van Ricciardo en Red Bull zelf hebben dat ontkend.

'We zien wel wat er gaat gebeuren'

Het verschil tussen de RB-coureurs was in Australië echter wel pijnlijk groot. Veel analisten verklaarden dat Ricciardo een probleem heeft als het team naar het chassis gaat kijken, nieuwe onderdelen gaat installeren en het gat daarna nog steeds zo groot is. De Australiër heeft een week om bij te komen voordat de paddock doorreist naar Japan, de thuisrace van Tsunoda. Marko wil nog niets kwijt over de toekomst van Ricciardo. 'We moeten wachten en zien wat er gaat gebeuren', aldus de Oostenrijker.

Meediscussieren? Klik hier om je te registeren!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws