Ricciardo's hoofdpijndossier groter dan lijst met prestaties: 'Het team stelt veel vragen' Formule 1
Formule 1

Ricciardo's hoofdpijndossier groter dan lijst met prestaties: 'Het team stelt veel vragen'

Ricciardo's hoofdpijndossier groter dan lijst met prestaties: 'Het team stelt veel vragen'

De twijfel begint langzaam maar zeker in Daniel Ricciardo's hoofd te nestelen na drie teleurstellende Grands Prix aan het begin van het seizoen. De Australiër vertrok zonder punten en verslagen door zijn teamgenoot uit Melbourne en vraagt zich af waarom het niet gaat. Hoe dan ook wil Ricciardo zijn hoofd niet laten vollopen met wat de media allemaal roepen.

Na drie races van het 2024-seizoen gaat allemaal niet zoals Ricciardo graag had gezien. De Australiër heeft nog geen punten weten te pakken en ook tijdens de kwalificaties gaat het niet zo best. In Melbourne verloor hij zijn tijd vanwege track limits, waarna teamgenoot Yuki Tsunoda doorging naar Q3 en op zondag punten pakte. Het zorgt niet alleen voor vraagtekens bij de coureur uit Perth, maar ook bij Red Bull Racing-topadviseur Helmut Marko, die aangaf dat er foutloze races moeten komen om in aanmerking te komen voor het zitje bij Red Bull. Ricciardo weet dat het een doel is voor zowel hemzelf als voor Tsunoda.

'Ik snap niet waarom het niet gaat', zegt Ricciardo tegenover de Nederlandse tak van Motorsport.com. 'Niet alleen bij mij, maar ook bij andere mensen. Het is nu belangrijk dat ik op het juiste pad blijf, dus ik laat me niet afleiden door de geruchten', vervolgt de 34-jarige. 'Het is niet zo dat mijn hoofd overstroomt met allemaal onzin.' Ricciardo stelde in Australië dat er wellicht verschillen zouden zitten in het materiaal dat de coureurs van Visa Cash App RB tot hun beschikking hadden. Daarom kon hij niet dezelfde snelheid uit de auto halen als Tsunoda. 'Het team stelt veel vragen', zegt Ricciardo. 'We hebben wat nieuwe onderdelen op de auto voor de aankomende races.'

'Voor je het weet presteren we fantastisch'

Door Tsunoda staat RB nu zesde in het klassement, twee punten boven Haas. Het is Ricciardo's doel om ook snel punten te scoren. De nieuwe onderdelen op de auto moeten hem in ieder geval gaan helpen. 'Ik denk dat het daarmee wel gaat lukken om het tij te keren. Voor je het weet presteren we fantastisch. Dat zeg ik met een knipoog, maar daar geloof ik in', aldus de Australiër. Volgende week strijkt de paddock neer in Japan, de thuisrace van Tsunoda. De Japanner wil daar ongetwijfeld weer een sterke race rijden voor zijn thuispubliek.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws