Hawkins positief over nieuwe klasse: 'Minder mogelijkheden, betekent kleinere kans op vrouw in F1' Formule 1
Formule 1

Hawkins positief over nieuwe klasse: 'Minder mogelijkheden, betekent kleinere kans op vrouw in F1'

Hawkins positief over nieuwe klasse: 'Minder mogelijkheden, betekent kleinere kans op vrouw in F1'

W Series-coureur Jessica Hawkins is erg blij om te horen van de nieuwe raceklasse voor jonge vrouwen. De Formule 1-organisatie maakte eerder bekend dat er een nieuw kampioenschap komt vanaf 2023. Deze zal de stap naar de andere opstapklassen en uiteindelijk de Formule 1 makkelijker moeten maken voor jonge en getalenteerde vrouwen.

Ondanks dat de precieze invulling van de klasse nog niet duidelijk is, vindt Hawkins het een goed idee van de Formule 1. 'Elk kampioenschap dat vrouwen helpt, zou goed ontvangen moeten worden', begint de coureur, geciteerd door Motorsport.com. De nieuwe klasse zou naast de W Series rijden en kan gezien worden als feeder serie voor de Formule 2 en Formule 3. Hawkins denkt dat de nieuwe klasse een aanvulling kan zijn op het kampioenschap waar ze zelf rijdt. 'Ik haat de gedachte van concurrentie, want dat is niet waarvoor we strijden.

De W Series in combinatie met de nieuwe klasse zouden ervoor kunnen zorgen dat er meer vrouwen de overstap richting de Formule 1 kunnen maken. 'Het gaat er niet om wie het beste kampioenschap heeft. Het gaat om hoe we samenwerken, want we proberen allemaal hetzelfde te bereiken. Ik zie het als iets positiefs', benadrukt Hawkins.

'Laten we het probleem aanpakken'

De Britse coureur ziet het idee zeker slagen. 'Hoe minder mogelijkheden er zijn, hoe kleiner de kans is dat een vrouw de Formule 1 haalt. Dus laten we dat probleem aanpakken en de jongere generatie aanspreken, zodat we zoveel mogelijk jonge meiden aan het racen krijgen. Over een paar jaar zullen we daar de beloning voor zien', eindigt Hawkins.

Eerder ontstond er veel kritiek nadat de W Series het kampioenschap niet kon afmaken vanwege geldproblemen. De laatste drie races die op de kalender stonden gingen daardoor niet door en onder andere Lewis Hamilton reageerde kritisch op het nieuws. Hij vindt dat er te weinig steun is vanuit de Formule `1 om vrouwelijke coureurs te helpen. Het nieuwe initiatief zal dus juist helpen om deze doelgroep te ondersteunen in hun carrière.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws