Update II | Hamilton kritisch op Formule 1 wegens uitblijven steun voor W Series Formule 1
Formule 1

Update II | Hamilton kritisch op Formule 1 wegens uitblijven steun voor W Series

Update II | Hamilton kritisch op Formule 1 wegens uitblijven steun voor W Series

De W Series heeft bekendgemaakt dat het huidig seizoen met onmiddellijke ingang gestopt is. De raceklasse maakt zich op voor een terugkeer in 2023. W Series reed de race in Singapore door de steun van het evenement nog wel, maar doordat het geld van een bedrijf niet heeft ontvangen kunnen de laatste drie races niet doorgaan. Doordat het huidige seizoen ten einde is gekomen is Jamie Chadwick voor de derde keer op rij tot kampioen gekroond.

Chadwick won de eerste vijf races van het seizoen, eindigde als tweede in Hongarije en had de titel in Singapore kunnen bemachtigen met nog drie races te gaan. In Singapore had ze het echter moeilijk voordat ze voor de allereerste keer uit een W Series-race crashte.

W Series-CEO Catherine Bond Muir is ervan overtuigd dat Chadwick haar prijzengeld zal ontvangen voor haar derde titel en dat de coureurs die achter haar staan ​​in het klassement ook zullen krijgen wat ze verschuldigd zijn. 'Het is mijn verwachting dat ze zal worden uitbetaald. Ik kan het niet met honderd procent zekerheid zeggen totdat het geld er is, plus al het andere voor de toekomst van het bedrijf is geregeld. Maar op dit moment zie ik geen reden waarom dat niet het geval zou zijn', wordt de W Series-CEO geciteerd door Racefans.net.

Bond Muir sluit sabbatical uit

Bond Muir geeft aan dat ze hoopt dat de raceklasse in 2023 weer terugkeert en niet zoals tijdens corona in 2020 een sabbatical moet nemen. 'Ik heb er alle vertrouwen in dat de W Series volgend jaar weer terug zal zijn. We racen zeker volgend jaar en hopelijk in de Verenigde Staten.' Bond Muir informeerde de W Series-coureurs over de afgelasting van de laatste rondes tijdens een online meeting.

'Het zijn coureurs. In hun bloed willen ze alleen maar racen en ze waren ongelooflijk overstuur. Terwijl ze van streek waren, waren ze begripvol. Maar het gevoel dat eruit voortkwam was: 'dit is onzin.' W Series heeft ook de activiteiten gestaakt met de partner waarvan de serie beweert dat het niet de betaling van medio september heeft gedaan die het had moeten doen.

Update 10:35u (12/10) | De W series wil terugkeren als ondersteuning van de Formule 1, maar stuit op beperkingen

De CEO van de W series, Catherine Bond Muir, geeft aan dat de raceklasse na een vroegtijdig einde van dit seizoen, volgend jaar alsnog wil terugkeren als kampioenschap als ondersteuning van de Formule 1. Toch wordt het mogelijk wel lastig, omdat vanwege de kosten het van belang is dat de W series voornamelijk in Europa kan rijden.

'Natuurlijk willen we nog steeds als ondersteuning van de Formule 1 rijden, maar in de toekomst moeten we natuurlijk rekening houden met onze kosten', vertelt Bond Muir, geciteerd door RaceFans. 'Het zou verstandig zijn als we meer Europese races hebben dan nu en Europese races zijn een beetje schaars in Formule 1.' Ondanks dat het Formule 1-schema is uitgebreid naar 24 races, is er voor de W series mogelijk minder ruimte, omdat de Formule 2 en Formule 3 hun kalenders nog niet bekend hebben gemaakt.

'Er is ons nog niet verteld welke races ons zijn aangeboden. De Formule 1 komt bij ons terug en biedt ons bepaalde races aan en dan gaan we van daaruit verder. De vier Europese races die we dit jaar hadden, waren de vier Europese races die ons werden aangeboden', eindigt de CEO. Het wordt mogelijk dus nog lastig om een praktisch schema te maken voor de W series.

Update II 10.10u (21/10) | Hamilton kritisch op Formule 1 wegens uitblijven steun voor W Series

Lewis Hamilton vindt dat de Formule 1 meer had moeten doen om de W Series financieel te ondersteunen. De raceklasse voor dames moest dit seizoen vroegtijdig afkappen vanwege een gebrek aan financiën om de resterende ronden van het kampioenschap te verrijden. Dat de Formule 1 niets heeft gedaan om dat te voorkomen, is volgens Hamilton betreurenswaardig.

De Mercedes-coureur stelt bij Autosport dat de F1 volledig verantwoordelijk was voor het steunen van de W Series. 'Er is niet genoeg aandacht voor vrouwen in de sport gedurende de hele tijd dat de Formule 1 bestaat. Er wordt nu niet genoeg aandacht aan besteed. Ze vergroten het geweldige werk dat daar wordt gedaan niet genoeg uit. Er is niet genoeg vertegenwoordiging over de hele linie binnen onze branche. Er is niet echt een weg voor die jonge, geweldige coureurs om zelfs maar naar de Formule 1 te gaan.'

'Dan heb je mensen die zeggen: we gaan nooit een vrouwelijke F1-coureur zien. Dat is geen goed verhaal om naar buiten te brengen', gaat Hamilton verder. Er moet volgens de Brit meer worden gedaan voor vrouwen in de autosport. 'Met de organisatie, met de Formule 1 en Liberty die het zo goed doen, was het niet veel voor hen om te kunnen helpen. We moeten meer doen om jonge vrouwen aan te moedigen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws