Herbert verwacht grootse Verstappen: 'Hij heeft geluk nodig, maar hij kan winnen' Formule 1
Formule 1

Herbert verwacht grootse Verstappen: 'Hij heeft geluk nodig, maar hij kan winnen'

Herbert verwacht grootse Verstappen: 'Hij heeft geluk nodig, maar hij kan winnen'

Karun Chandhok en Johnny Herbert waren zeer onder de indruk van de ronde die George Russell wist te rijden tijdens Q3. De coureur van Mercedes wist de snelste ronde neer te zetten, en daarmee wist hij Carlos Sainz en Charles Leclerc achter zich te houden. Max Verstappen kon zich door een motorprobleem niet mengen in de strijd om poleposition, maar Herbert verwacht dat de coureur van Red Bull Racing een sterke race op de mat kan leggen.

Ferrari leek in Hongarije ervandoor te gaan met poleposition, maar niets bleek minder waar. 'We zagen Sainz zijn ronde doen en dachten: Ferrari heeft een één-twee te pakken', begint Chandhok bij Sky Sports. Uiteindelijk wist Russell te verrassen. 'Die ronde van Russell kwam echt uit het niets. Het deed me denken aan die keren dat hij Q2 haalde in de Williams, terwijl die auto dat niet verdiende. Het was echt één van de ronden van het seizoen. Knap dat Mercedes hem deze auto heeft kunnen geven.'

Herbert zag de ronde van Russell als voorbeeld van het niveau van de jonge generatie coureurs. 'Als ik naar die ronde kijk dan was die echt perfect. Hij kwam telkens vroeg op het gas. Het laat zien hoe briljant deze generatie is. Russell gaat echt een geweldige toekomst tegemoet.' Toch moet Russell twee Ferrari's zien af te schudden tijdens de race. 'Het wordt ook een hele moeilijke race voor Ferrari en strategie wordt heel belangrijk. Voor George is het ook een nieuwe situatie, dus hij moet op een nieuwe manier leren nadenken.'

Herbert denkt dat Verstappen een rol kan spelen

Verstappen leek gedurende de eerste kwalificatiesessies een kans te maken op poleposition. De regerend wereldkampioen kreeg echter te maken met een motorprobleem, waardoor hij geen gooi kon doen naar de eerste startplek. Herbert denkt echter dan Verstappen een goede race kan laten zien. 'We gaan het beste van Max zien. Hij is altijd gevaarlijk in dit soort situaties. Hij heeft wat geluk nodig, maar hij kan zeker wel winnen. Het gaat mooi worden voor de kijkers', aldus de Sky Sports-verslaggever.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws