AlphaTauri-rijders balen van mislopen Q2: 'Niet verwacht dat het zo moeilijk zou zijn' Formule 1
Formule 1

AlphaTauri-rijders balen van mislopen Q2: 'Niet verwacht dat het zo moeilijk zou zijn'

AlphaTauri-rijders balen van mislopen Q2: 'Niet verwacht dat het zo moeilijk zou zijn'

AlphaTauri kende een frustrerende middag op de Hungaroring. Zowel Yuki Tsunoda als Pierre Gasly wisten de tweede kwalificatiesessie niet te halen, aangezien de coureurs respectievelijk de zeventiende en de negentiende tijd wisten neer te zetten. Voor Gasly was het extra zuur, omdat hij op een gegeven moment wel op de dertiende plek stond. Uiteindelijk werd zijn tijd afgepakt vanwege het overschrijden van de baanlimieten, en staat er een inhaalrace te wachten op de AlphaTauri-rijders.

De Italiaanse renstal bracht upgrades mee naar de Grand Prix van Frankrijk. In Hongarije weet het nieuwe pakket echter nog niet zijn vruchten af te werpen. 'Het is tot nu toe een lastig weekend', vertelt Tsunoda in het persbericht van AlphaTauri. 'We hebben heel erg veel moeite met de grip, dus we hadden echt moeite om de auto te besturen. We wisten dat het een lastige dag zou zijn, maar we hadden niet verwacht dat het zo moeilijk zou gaan.'

'We hadden een kleine hoop op Q2, maar dat bleek lastiger te halen te zijn dan verwacht', vervolgt de Japanner. Het gat van Tsunoda naar de vijftiende tijd was uiteindelijk niet al te groot. Desondanks staat er een lastige race te wachten voor het team van AlphaTauri. 'We hebben nog één dag te gaan, dus we gaan proberen om ons terug te knokken. Het is niet makkelijk om hier in te halen, maar ik ga mijn best doen om de eerste seizoenshelft positief af te sluiten.'

Tijd Gasly afgepakt

Voor Gasly leek er nog een mooie kwalificatie in te zitten. 'Aan de ene kant was het extreem frustrerend om geen onderdeel te zijn van Q2, maar aan de andere kant wisten we een kleine stap te zetten ten opzichte van vrijdag.' Dat AlphaTauri een stap wist te zetten werd duidelijk doordat Gasly wel de dertiende tijd wist te rijden. 'Het is gewoon jammer dat onze tijd werd afgepakt. We leken niet zo ver van de auto's in de top-tien te staan, dus er is zeker potentie', aldus de Fransman.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws