Herta aast op VT1 met McLaren dit seizoen: 'Ik ben snel genoeg' Formule 1
Formule 1

Herta aast op VT1 met McLaren dit seizoen: 'Ik ben snel genoeg'

Herta aast op VT1 met McLaren dit seizoen: 'Ik ben snel genoeg'

IndyCar-coureur Colton Herta reed vorig week mee met McLaren tijdens een tweedaagse test in Portugal, en het lijkt er op dat het team Herta nogmaals in de auto wil hebben tijdens de zogeheten 'rookie tests'. De Amerikaan beweert de snelheid en de ambitie te hebben voor de Formule 1.

Herta blinkt uit in de IndyCar en heeft een record op zijn naam van jongste IndyCar-racewinnaar en mocht vorige week proeven van de MCL35M op het circuit van Portimao. McLaren-CEO Zak Brown sprak over zijn prestaties bij Formula1.com. 'We zijn serieus over iedereen die we in onze auto zetten. Dat hij Amerikaans is, is geweldig, maar de performance is belangrijker', gaf Brown aan.

McLaren houdt voet bij stuk dat ze eerst denken aan de vaardigheden van de coureur voordat ze verder met hem in zee gaan. 'De nationaliteit telt wel, maar we zouden nooit een rijder selecteren voor commerciële doeleinden. Als we denken dat de coureur races kan winnen of een wereldkampioen is, dan gaan we verder', aldus Brown. Vanwege Herta's kwaliteiten en zijn achtergrond in Europa wil McLaren wel zien uit welk racehout Herta gesneden is.

Herta beweert snel genoeg te zijn

De Amerikaan staat erop dat hij serieuze ambities heeft om in de Formule 1 te komen. De laatste Amerikaan die in de Formule 1 geracet heeft was Alexander Rossi. Hij reed vijf races voor Manor in 2015. Herta is echter zelfverzekerd dat hij de snelheid heeft om in de Formule 1 te rijden. 'Ik kan niet zeggen dat ik niet snel genoeg denk te zijn, anders zou ik geen professionele coureur zijn', zegt Herta.

'Ik denk dat ik snel ben. Of anderen het er mee eens zijn zien we over een tijdje wel. Hopelijk krijg ik meer kansen om in de auto te rijden.' Herta is niet de enige die hoopt een kans te krijgen in de McLaren. Ook IndyCar-coureur Patricio O'Ward staat op het lijstje. McLaren bevestigt waarschijnlijk binnenkort in welke eerste vrije trainingssessie Herta deel mag nemen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws