Herta verbaasd over Red Bull-interesse voor AlphaTauri-zitje in 2023 Formule 1
Formule 1

Herta verbaasd over Red Bull-interesse voor AlphaTauri-zitje in 2023

Herta verbaasd over Red Bull-interesse voor AlphaTauri-zitje in 2023

Colton Herta was verrast toen hij las dat AlphaTauri interesse in zijn diensten had. Helmut Marko en Christian Horner hebben aangegeven dat ze de Amerikaanse coureur een serieus talent vinden en dat ze hem voor 2023 willen toevoegen aan het team van AlphaTauri. Als de overstap van de IndyCar naar het Formule 1-team voltooid is dan mag Pierre Gasly de overstap maken naar het team van Alpine. Desondanks stuit Herta op een probleem, want hij heeft niet voldoende superlicentiepunten.

De coureur spaarde wat superlicentiepunten na een test bij het team van McLaren. 'Iedereen bij McLaren was heel erg blij met hoe de test ging', wordt Herta geciteerd door Motorsport.com. 'Ze zagen dat ik er fysiek en mentaal klaar voor was, dus dat heeft zeker geholpen.' De test was ook opgevallen in het kamp van Red Bull en AlphaTauri, maar dat had de IndyCar-coureur niet helemaal zien aankomen. 'Ik was heel erg verrast toen er voor het eerst naar buitenkwam dat AlphaTauri interesse had.'

Momenteel is het silly season in de Formule 1 in volle gang en Herta wordt dus ook volop genoemd in het rijderscarrousel. Toch wil hij zich daar het liefst zoveel mogelijk van afzonderen. 'Ik heb aan mijn vader verteld dat hij me een beetje weg moet houden bij het nieuws, zodat ik me volledig kan richten op de IndyCar. Het is lastig, want je bent toch altijd weer verbaasd als je sommige dingen leest. Misschien klopt niet alles, dat weet ik niet honderd procent zeker.'

Herta wil meer erkenning voor IndyCar

Een overstap naar de Formule 1 wordt Herta echter niet makkelijk gemaakt. De coureur heeft niet voldoende superlicentiepunten en ergens kan hij dat wel begrijpen. 'Ik denk dat er veel meer achter zit en ik begrijp beide kanten van het verhaal volledig. De FIA wil hun Formule-ladder gewoon beschermen en ze willen dat de coureurs door het gehele systeem gaan. Toch vind ik dat de IndyCar iets meer erkenning verdient, in plaats van dat het vergeleken wordt met de Formule 3 en Formule 2', aldus Herta.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws