Red Bull ziet alleen Herta als optie ter vervanging Gasly bij AlphaTauri Formule 1
Formule 1

Red Bull ziet alleen Herta als optie ter vervanging Gasly bij AlphaTauri

Red Bull ziet alleen Herta als optie ter vervanging Gasly bij AlphaTauri

Colton Herta is de enige coureur die Pierre Gasly kan vervangen binnen de Red Bull Racing-familie. Dat vertelt teambaas Christian Horner tegenover Autosport. Herta zal wel alleen de Fransman vervangen wanneer de FIA hem zijn superlicentie geeft. Deze heeft de huidige IndyCar-coureur nog niet en er zal eerst vrijstelling moeten worden gegeven aan de Amerikaan daarvoor.

Herta krijgt volgens het huidige puntensysteem niet genoeg punten om in aanmerking te komen voor de benodigde superlicentie om mee te mogen doen in de Formule 1. De 22-jarige heeft echter een aardig cv opgebouwd en vrijstelling door de FIA lijkt daardoor niet al te ver weg. Enkele teambazen uit de F1 willen wel dat de FIA zich gewoon aan de regels houdt en CEO Stefano Domenicali deelt die mening.

Red Bull al akkoord met Herta, Gasly onder voorbehoud op weg naar Alpine

Helmut Marko meldde zondag na de Grand Prix van Nederland dat er al wel een akkoord op tafel ligt met Herta waarin staat dat hij Gasly vervangt bij AlphaTauri vanaf volgend jaar. Gasly vervangt dan op zijn beurt Fernando Alonso bij Alpine. Dit gaat dus wel alleen door als Herta zijn superlicentie krijgt, al verwacht Marko dat dit rond de Grand Prix van Italië aankomend weekend geregeld moet zijn.

Gevraagd of er andere opties zijn als Herta toch niet een superlicentie krijgt, antwoordt Horner dat die er niet zijn. 'Ik denk dat Pierre goed werk levert voor AlphaTauri. Daarom denk ik dat er geen verlangen is naar vervanging gezien er geen andere, interessante optie is.' Marko werd in Zandvoort wel gespot bij Formule 2-leider Felipe Drugovich, maar de Oostenrijker ontkent dat het om een F1-zitje ging. 'We praten niet met hem', aldus Marko, die ook met Enzo Fittipaldi werd gezien.

Horner onder de indruk van Herta

Of Herta nu wel of niet zijn superlicentie krijgt: Horner is hoe dan ook lovend over het IndyCar-talent. 'Hij is een jonge Amerikaan die een opvallend talent is geweest in de VS, dus het zal heel interessant zijn om te zien hoe hij presteert in de F1. En de F1 groeit op dit moment duidelijk in populariteit op de Amerikaanse markt, en het zou heel interessant kunnen zijn om een ​​succesvolle Amerikaanse coureur te hebben. Op langere termijn zou het voor ons interessant kunnen zijn.'

Horner zegt dat er nog wel duidelijkheid nodig is over de superlicentie van Herta voordat hij kan debuteren in de F1. 'Ik denk dat dit een FIA-probleem is. We hebben alleen duidelijkheid nodig over wat de situatie is met betrekking tot coureurspunten, die hopelijk vroeger dan later zal komen. Dat speelt natuurlijk een sleutelrol in de draaimolen van de rijdersmarkt', besluit de Red Bull-teambaas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws