Kravitz verwacht dat Red Bull en F1 snel een compromis vinden omtrent komst Herta Formule 1
Formule 1

Kravitz verwacht dat Red Bull en F1 snel een compromis vinden omtrent komst Herta

Kravitz verwacht dat Red Bull en F1 snel een compromis vinden omtrent komst Herta

Ted Kravitz weet dat Red Bull Racing er momenteel alles aan doet om Colton Herta naar de Formule 1 te krijgen. De Oostenrijkse renstal wil de Amerikaanse coureur stallen bij zusterteam AlphaTauri en Pierre Gasly laten vertrekken naar Alpine. Desondanks steken de FIA en de Formule 1 een stokje voor de komst van Herta, omdat hij niet voldoende superlicentiepunten heeft. Kravitz verwacht dat Red Bull en de Formule 1 een middenweg kunnen vinden.

Helmut Marko en Christian Horner hebben aangegeven dat ze Herta als vervanger van Gasly zien. De Franse coureur gaat naar alle waarschijnlijkheid de overstap maken naar het team van Alpine, maar dan moet eerst Herta worden aangetrokken als vervanger. Gasly heeft nog een contract tot en met het einde van 2023 en mocht de IndyCar-coureur niet naar de Formule 1 komen dan zal Gasly waarschijnlijk zijn contract bij de Italiaanse renstal uitdienen.

Red Bull is momenteel in gesprek met de Formule 1 om een uitzondering te maken op de regel omtrent de superlicentie. 'Die superlicentie is in het leven geroepen om mensen van de Formule 3 en Formule 2 wat meer kansen te geven en ervoor te zorgen dat coureurs ook echt klaar zijn voor Grand Prix-racen', begint Kravitz bij Sky Sports. De verslaggever is van mening dat Herta wel meer krediet verdient. 'Hij is goed genoeg, hij gaat zichzelf niet voor schut zetten en hij zal geen gevaar zijn. Daar zitten de problemen niet.'

Kravitz wijst naar versoepeling regels in het verleden

Stefano Domenicali, de CEO van de Formule 1, heeft aangegeven dat hij de regels wil volgen. Desondanks ziet Kravitz een mogelijke opening voor Red Bull. 'Door de pandemie waren de reglementen omtrent de superlicentiepunten een stuk minder strict. Coureurs konden punten uit verschillende jaren halen. Red Bull zal nu dan ook op zoek zijn naar een middenweg. Ze vragen gewoon om wat meer ruimte en ik denk dat we snel een Amerikaans talent kunnen verwelkomen in de sport', aldus de Sky Sports-verslaggever.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws