Herta zocht manier om genoeg superlicentiepunten te halen: 'FIA-protocol hield hem echter tegen' Formule 1
Formule 1

Herta zocht manier om genoeg superlicentiepunten te halen: 'FIA-protocol hield hem echter tegen'

Herta zocht manier om genoeg superlicentiepunten te halen: 'FIA-protocol hield hem echter tegen'

Scott Goodyear, de racedirecteur van het Formula Regional Americas-kampioenschap, vertelt dat de vader van Colton Herta hem benaderde voor een deelname van de jonge coureur. Er werd gesproken over een mogelijk intrede in de Formule 1, maar de 22-jarige Amerikaan had niet genoeg punten voor zijn superlicentie. Daarom zocht hij naar andere manieren om toch genoeg punten te kunnen behalen, maar dat is niet gelukt.

Herta maakte kans op een plek op de Formule 1-grid voor 2023, maar vanwege een tekort aan superlicentiepunten kon hij niet worden toegelaten. Zijn vader probeerde echter op andere manieren ervoor te zorgen dat zijn zoon wel genoeg punten kon krijgen. 'Bryan Herta belde me in juli van dit jaar, net voor Toronto, en wilde zien of hij zijn zoon Colton kon komen laten rijden in onze Formula Regional-serie, omdat hij meer superlicentiepunten nodig had', begint de racedirecteur van de serie, bij de Racer to Racer-podcast.

De racedirecteur had Herta graag toegelaten, maar de FIA gooide roet in het eten. 'We keurden het goed vanuit een serieperspectief en onze managementgroep keurde het zeker goed, maar hij kon geen toestemming krijgen van de FIA om de kans te krijgen om in de serie te rijden, alleen maar om wat extra punten te verzamelen. Dus het was moeilijk', vervolgt Goodyear.

Goodyear: 'De andere teams in Formula Regional waren extatisch'

Ook de andere coureurs waren enthousiast over de mogelijke komst van Herta in het Formula Regional Americas-kampioenschap. 'De teams en de coureurs in Formula Regional waren extatisch, omdat ze dachten dat iemand van Colton's kaliber in de Formula Regional zou komen rijden', benoemt de racedirecteur. 'Ze krijgen een echte kans om te zien hoe hun capaciteiten overeenkomen met iemand die een van de beste coureurs is. Het FIA-protocol hield hem echter tegen', eindigt Goodyear. Uiteindelijk is het Herta niet gelukt om genoeg punten te verzamelen in de IndyCar. De Amerikaan heeft in totaal zeven overwinningen behaald in de klasse, maar kwam afgelopen seizoen niet verder dan de tiende positie.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws