Verlies van Mateschitz is groot: 'Kon altijd op hem rekenen, net zoals hij op mij kon rekenen' Formule 1
Formule 1

Verlies van Mateschitz is groot: 'Kon altijd op hem rekenen, net zoals hij op mij kon rekenen'

Verlies van Mateschitz is groot: 'Kon altijd op hem rekenen, net zoals hij op mij kon rekenen'

Gerhard Berger, voormalig Formule 1-coureur, vertelt over het verlies van Dietrich Mateschitz. De twee mannen hebben samen aan het begin van deze eeuw het Italiaanse team Minardi overgenomen, om de intrede van Toro Rosso mogelijk te maken. Afgelopen jaar overleed de Red Bull-oprichter na een lang ziektebed en daarmee is de wereld een bijzondere man kwijt volgens Berger.

Berger benoemt dat het verlies van Mateschitz groot is. 'De ondernemer, de sociale mens, de sportpromotor wordt al lang overal gewaardeerd', begint de Oostenrijker tegenover Speedweek.com. 'Voor mij is hij een vriend met wie ik veertig jaar een vertrouwensband had, die er nu niet meer is. Ik kon altijd op hem rekenen, net zoals hij op mij kon rekenen', voegt de voormalig Formule 1-coureur eraan toe.

Berger: 'Ik ga ervan uit dat alles doorgaat zoals voorheen'

De goede band tussen Berger en Mateschitz ging verder dan alleen op werkvlak. De 63-jarige heeft nu namelijk nog contact met de familie van de oprichter van Red Bull. 'Allereerst heb ik de connectie met de familie, met Mark, Marion en Anita. Dat is voor mij het belangrijkste', benadrukt de voormalig coureur. Ook met een aantal prominente figuren bij het huidige Red Bull, zal Berger in contact blijven. 'Ik zal ook contact hebben met het bedrijf, ik ken de spelers aan het front.'

Berger is nog steeds één van de partners in logistiek. 'Ik ga ervan uit dat deze samenwerking nog lang zal voortduren. Of er veranderingen komen, kan ik niet beoordelen. Vanuit het perspectief van vandaag ga ik ervan uit dat alles doorgaat zoals voorheen', vertelt Berger. Momenteel is Oliver Mintzlaff één van de nieuwe drie directeuren van Red Bull en hij heeft het sportieve deel van Red Bull op zich genomen. Daar heeft Berger echter geen contact mee. 'Ik heb geen directe sportieve connecties meer met Red Bull. Dat wil zeggen met het verantwoordelijkheidsgebied van Mintzlaff. Mijn contactpersoon is CFO Alexander Kirchmayr', eindigt de Oostenrijker.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws