Szafnauer voert druk bij Doohan op: 'Zijn doel zal in 2023 zijn om F2-titel te winnen' Formule 1
Formule 1

Szafnauer voert druk bij Doohan op: 'Zijn doel zal in 2023 zijn om F2-titel te winnen'

Szafnauer voert druk bij Doohan op: 'Zijn doel zal in 2023 zijn om F2-titel te winnen'

Otmar Szafnauer, de teambaas van Alpine, heeft hoge verwachtingen van Jack Doohan. De jonge Australische coureur is sinds afgelopen jaar onderdeel van de Alpine Academy en zal in 2023 zijn tweede volledige seizoen in de Formule 2 rijden. Ook binnen het Formule 1-team zal Doohan een rol krijgen en daarmee kan hij in 2024 mogelijk gaan azen op het stoeltje van Pierre Gasly of Esteban Ocon.

De verwachtingen vanuit Alpine zijn zeker niet laag en dus zal Doohan druk voelen. 'In 2023 keert hij terug in de Formule 2. Hij zal deel uitmaken van de Alpine-familie, maar zijn doel voor volgend seizoen zal zijn om het Formule 2-kampioenschap te winnen', begint Szafnauer tegenover de officiële site van de Formule 1. Afgelopen seizoen eindigde de negentienjarige coureur als zesde in de Formule 2 en dus zal hij komend jaar stappen moeten gaan zetten.

Szafnauer benadrukt dat de eerste plaats zeker mogelijk is, gezien het talent van Doohan. 'Hij is erg goed. Hij is erg professioneel als jonge coureur zijnde, hij werkt hard en bereidt zich goed voor. Hij heeft een groot potentieel', vervolgt de teambaas. Wat betreft een mogelijke rol voor Doohan als reservecoureur bij het Formule 1-team van Alpine, is nog geen duidelijkheid. 'Daar heb ik nog niet over nagedacht, maar hij zal zeker een rol spelen in het team; over welke rol het gaat, hebben we nog niet beslist', eindigt Szafnauer.

Doohan: 'Ik was erg blij toen ik in de auto mocht stappen'

Afgelopen seizoen maakte Doohan zijn Formule 1-debuut tijdens de eerste vrije training in Mexico. Daar is de coureur zelf in ieder geval erg dankbaar voor. 'Ik wil Alpine enorm bedanken, en alle jongens en meisjes daar voor het geven van deze kans. Het is duidelijk iets dat ik voor altijd zal koesteren en onthouden', verklaart de Australiër. 'Toen ik eenmaal in de auto zat, voelde ik natuurlijk een beetje emotie, maar in de aanloop was ik best tevreden. Ik wist al een tijdje dat dit ging gebeuren, en het gaf me voldoende tijd om me voor te bereiden. Dus het was geen schok en ik was erg blij voordat ik in de auto stapte en toen ik in de auto zat', eindigt Doohan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws