Hoe Drive to Survive F1 verandert: 'Zorgen dat ik gezien word als een autocoureur' Formule 1
Formule 1

Hoe Drive to Survive F1 verandert: 'Zorgen dat ik gezien word als een autocoureur'

Hoe Drive to Survive F1 verandert: 'Zorgen dat ik gezien word als een autocoureur'

Sinds de opkomst van de Netflix-serie 'Drive to Survive' is het leven van Formule 1-coureurs aanzienlijk veranderd. Deze grensverleggende documentaire heeft niet alleen de sport zelf, maar ook de coureurs op een geheel nieuwe manier in de schijnwerpers geplaatst. Daniel Ricciardo, coureur bij AlphaTauri, deelt zijn perspectief op hoe deze populaire serie de sport en de coureurs zelf heeft beïnvloed.

'Al onze profielen zijn de afgelopen jaren gegroeid, vooral sinds Drive to Survive', legt Ricciardo uit tegenover Speedcafe. 'Dat hebben we allemaal een beetje gevoeld. Ik denk dat ik met mijn persoonlijkheid, en ook gewoon door plezier te hebben in de sport, waarschijnlijk ook een beetje groter ben geworden daardoor. Het brengt echt wel plezier en grappige momenten met zich mee, maar ik denk dat ik mezelf over het algemeen in de eerste plaats zie als autocoureur, niet als entertainer of iets dergelijks', voegt hij eraan toe.

Ricciardo benadrukt dat hoewel de serie de persoonlijke kant van coureurs belicht, hun kernidentiteit als racers onaangetast blijft. 'Het is soms grappig dat mensen naar me toe komen en zeggen: je was geweldig in dat seizoen en dan zeg ik: raceseizoen of Drive to Survive-seizoen?', aldus Ricciardo. 'Voor sommigen worden we dus misschien niet allemaal gezien als autocoureurs, maar het hoort er gewoon bij. Ik denk dat we ook allemaal, zoals ik al zei, profielen opbouwen en een beetje een merk opbouwen, maar het is niet zo dat het racen er onder lijdt. En dat staat voorop', legt hij uit.

Racen staat voorop 

Ricciardo is korte tijd afwezig geweest uit de Formule 1. Nadat hij zijn stoeltje bij McLaren verloor, kostte het hem even om een nieuwe kans te vinden. Uiteindelijk verving hij Nyck de Vries bij AlphaTauri, maar na zijn hand te hebben gebroken tijdens de vrije training in Zandvoort duurde het even om weer in actie te komen achter het stuur van een Formule 1-auto.

'Door dit alles kan het zeker een beetje van je afglijden', geeft hij toe. 'Toen ik er dit jaar weer in kwam en een tijdje vrij was, heb ik zeker een beetje moeten uitzoeken hoe ik verder wil gaan en hoe ik wil racen - waarschijnlijk door een paar dingen weg te laten en een beetje terug te gaan naar de basis. Gewoon ervoor zorgen dat ik gezien word als een autocoureur die nog steeds hongerig en vastberaden is, en niet iemand die hier alleen maar is voor een leuke tijd.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws