Horner erkent bijdrage Ricciardo aan AlphaTauri: 'Heeft ze de goede richting in gebracht' Formule 1
Formule 1

Horner erkent bijdrage Ricciardo aan AlphaTauri: 'Heeft ze de goede richting in gebracht'

Horner erkent bijdrage Ricciardo aan AlphaTauri: 'Heeft ze de goede richting in gebracht'

De teambaas van Red Bull Racing, Christian Horner, heeft zijn waardering uitgesproken voor de indrukwekkende prestaties van AlphaTauri, vooral sinds de terugkeer van Daniel Ricciardo bij het team. Horner deelde zijn gedachten in een interview met Sky Sports F1, waarbij hij opmerkte: ‘Het is geweldig om te zien.’

AlphaTauri, voorheen bekend als Toro Rosso, kende aanvankelijk een uitdagend seizoen met slechts twee behaalde punten. Sinds de komst van Ricciardo, met behulp van zijn vervanger Liam Lawson en teamgenoot Yuki Tsunoda, heeft het zusterteam van Red Bull echter een opmerkelijke transformatie ondergaan, waarbij de Italiaanse renstal nog eens zeventien punten aan het totaal heeft toegevoegd.

De groei van AlphaTauri

Horner merkte op dat AlphaTauri aan het begin van het seizoen met enkele moeilijkheden te maken had, maar het team is erin geslaagd om enkele upgrades door te voeren. ‘Ze hebben een aantal upgrades doorgevoerd en ik denk dat ze vanaf Singapore hun auto echt tot leven hebben gebracht', benadrukte de teambaas. 'Ik denk dat Daniel er ook een goede technische richting in heeft gebracht en je kunt zien dat ze daarvan profiteren', voegt hij hieraan toe.

Ricciardo was de vervanger voor Nyck de Vries, die halverwege het seizoen zijn stoeltje kwijtraakte bij het team van AlphaTauri. Nadat hij de Nederlander verving, was Ricciardo enige tijd afwezig bij het team van AlphaTauri nadat hij in Zandvoort tijdens de vrije training zijn hand had gebroken. De Australiër werd in die tijd vervangen door Lawson, en hij wist twee punten te scoren voor het team.

De positieve veranderingen bij AlphaTauri werden verder onderstreept door de sterke prestaties van Tsunoda tijdens de race in Brazilië. Horner prees Tsunoda's prestatie en zei: ‘Yuki reed een sterke race, en het is goed om te zien dat hij waardevolle punten scoort.’

Geruchten rondom Ricciardo

Deze ontwikkelingen binnen AlphaTauri werpen ook vragen op over de toekomst van Ricciardo in de Formule 1. Er zijn geruchten dat hij de nieuwe teamgenoot van Max Verstappen zou kunnen worden bij Red Bull, waarmee hij Sergio Pérez zou vervangen. De sterke prestaties van Ricciardo sinds zijn terugkeer hebben deze speculaties versterkt en zouden kunnen wijzen op een hereniging van de twee voormalige teamgenoten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws