Hoe laat begint de kwalificatie voor de sprintrace van GP Brazilië 2021? Formule 1
Formule 1

Hoe laat begint de kwalificatie voor de sprintrace van GP Brazilië 2021?

Hoe laat begint de kwalificatie voor de sprintrace van GP Brazilië 2021?

Het aangepaste format tijdens het Grand Prix-weekend van Brazilië betekent dat de kwalificatie zich op vrijdag afspeelt. Deze sessie zal de startgrid van de sprintrace op zaterdag bepalen. Na de eerste vrije training, traditiegetrouw op vrijdag, is het dus gelijk tijd voor het 'normale' kwalificatie-format. Hoe laat begint deze kwalificatie?

De kwalificatie begint om 20.00u Nederlandse tijd op Interlagos. Het is dus niet alleen een dag eerder, maar ook redelijk laat in de avond. Uitgaande van de Nederlandse tijd begint de kwalificatie doorgaans om 15.00u. Net als tijdens het sprintrace-weekenden op Silverstone en Monza wijkt het schema flink af van een normaal Grand Prix-weekend.

Wie is favoriet tijdens de F1 kwalificatie op hooggelegen Interlagos?

De Grand Prix van Brazilië staat bekend om zijn knotsgekke races en de constante dreiging dat het kan gaan regenen. Vrijdag is er regen voorspeld in São Paulo, waardoor het resultaat van de kwalificatie nog weleens zou kunnen verrassen. Het vorige Grand Prix-weekend in Mexico was Max Verstappen nog de gedoodverfde favoriet voor poleposition, maar moest hij zowel Lewis Hamilton als Valtteri Bottas voor zich dulden. Dit weekend liggen de verschillen tussen Red Bull Racing en Mercedes nog dichter bij elkaar dan in Mexico.

Desalniettemin heeft de Nederlander goede kans om zijn goede vorm van de afgelopen twee races mee te nemen naar Interlagos. Daarnaast ligt het circuit op achthonderd meter hoogte, waardoor de goede turbo van de Honda-motoren van pas zal komen. Daarnaast kent het circuit een bochtige tweede sector waar de Red Bull-bolide zijn kwaliteiten kan laten zien.

Toch is het lastig in te schatten hoe de auto's zich dit weekend tot elkaar verhouden. Zogenaamde Mercedes-banen waren dit seizoen een prooi voor Red Bull, terwijl races op Red Bull-circuits juist weer in het voordeel van Mercedes werden beslist. Daarnaast is de baan door de medium downforce die er gereden wordt ook een goede baan voor de Duitse renstal. Het team van Mercedes wil natuurlijk ook de hattrick van Verstappen voorkomen en zal gebrand zijn hier een goed resultaat neer te zetten.

Verstappen winnaar in 2019 in Brazilië

Als er naar de meest recente race op Interlagos gekeken wordt, dan kan Verstappen daar voldoende hoop uit putten. De Nederlander begon namelijk op poleposition en won uiteindelijk ook de race. Die race stonden beide Mercedes-coureurs ook niet op het podium, waardoor zij zich zullen willen revancheren. Pierre Gasly, daarentegen, hoopt zijn kunststukje uit 2019 te herhalen en weer op het podium te staan samen met Verstappen.

Denk je dat Hamilton Verstappen zal verslaan in Brazilië? Zet in en krijg 3,25 keer je inzet terug!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws