Live F1 16:30u | Eerste vrije training Grand Prix van Brazilië 2021 Formule 1
Formule 1

Live F1 16:30u | Eerste vrije training Grand Prix van Brazilië 2021

Live F1 16:30u | Eerste vrije training Grand Prix van Brazilië 2021

De Formule 1-teams staan in Brazilië weer voor de uitdaging die het sprintrace-weekend met zich meebrengt. Om een kwalificatie op vrijdagavond te faciliteren, gooit de FIA het gebruikelijke rooster om, wat resulteert in een enkele vrije training op vrijdag. Deze vrije training wordt om 16:30u Nederlandse tijd verreden en als vanzelfsprekend kunt u bij F1Maximaal terecht voor alle meest recente updates rondom de sessie.

Niet alleen wordt er gedurende een sprintrace-weekend er slechts één vrije training verreden op de vrijdag, ook is dit eigenlijk de enige nuttige trainingssessie van het weekend. In de Formule 1 wordt namelijk gebruik gemaakt van de parc fermé-regel. Deze regel houdt in dat de bolides vanaf het moment dat de kwalificatie verreden wordt, niet meer aangepast mogen worden. Vandaar dat de tweede vrije training van de zaterdag weinig toevoegt voor de teams.

Het leeuwendeel van het werk rondom de afstelling van de auto's moet dus in één sessie gebeuren. Zit een team er na 'slechts' een uur trainen naast, dan gaat men blind de kwalificatie in. De eerste vrije training in Brazilië is dus een belangrijke sessie waaruit lessen getrokken moeten worden om een succesvol Grand Prix-weekend te verrijden. Zodoende wordt ook grote drukte verwacht op het circuit, vanaf het begin van de sessie al.

Verstappen vs. Hamilton

Uiteraard staat ook aankomend weekend weer in het teken van Max Verstappen tegen Lewis Hamilton. De twee titelconcurrenten maken allebei nog aanspraak op het wereldkampioenschap, maar voor Hamilton begint de tijd wel te dringen. De Brit loopt negentien punten achter op zijn Nederlandse rivaal en heeft nog vier Grands Prix om dat gat te dichten. Inclusief sprintrace-punten en snelste raceronde liggen er in Brazilië 29 punten voor het oprapen, welke Hamilton allemaal nodig heeft.

Voor Verstappen ziet het er een stuk beter uit. De Limburger ligt voor in de titelstrijd en is gearriveerd op een circuit waar hij al eens won, en in 2018 eigenlijk ook had moeten winnen. Het leek er volgens senior editor Lawrence Barretto dan ook op dat hij er vertrouwen in had dat zijn team de gebruikelijke sterke vorm kan tonen die het op Interlagos kent. Lukt dit dan bouwt hij een mooie reserve op voor de resterende races van 2021.

Live F1 16:30u | Eerste vrije training Grand Prix van Mexico 2021

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws