Hamilton steekt hand in eigen boezem: 'Russell heeft me nu drie keer verslagen' Formule 1
Formule 1

Hamilton steekt hand in eigen boezem: 'Russell heeft me nu drie keer verslagen'

Hamilton steekt hand in eigen boezem: 'Russell heeft me nu drie keer verslagen'

Lewis Hamilton beleefde een bijzonder teleurstellende kwalificatie op het Albert Park Circuit. De Mercedes-coureur werd al in Q2 uitgeschakeld en daar kon de zevenvoudig wereldkampioen onmogelijk tevreden mee zijn. De 39-jarige Brit blijft na de sessie met veel vraagtekens zitten, maar hij erkent ook dat zijn teamgenoot George Russell het momenteel een stuk beter doet.

Mercedes had het in Bahrein en Saoedi-Arabië al moeilijk, maar in Australië kende Hamilton zijn slechtste kwalificatie van 2024. Na een minimale verbetering in zijn laatste poging in Q2 bleef de zevenvoudig wereldkampioen steken op P9. Lance Stroll was echter nog aan een goede ronde bezig, maar Yuki Tsunoda was het grootste gevaar. Met de grote verschillen tussen de eerste vijf teams en de rest van het veld, kon de Japanner hem veel pijn doen. En dat deed de RB-coureur dan ook. Hij steeg naar P9 en verwees Hamilton daarmee naar de elfde plek.

En daarmee was Hamilton dus al na Q2 uitgeschakeld en na afloop maakte de Brit een terneergeslagen indruk. 'Ik ben er nu wel een beetje aan gewend', zegt de Mercedes-coureur voor de camera van F1TV. 'Ik heb een beetje een leeg gevoel, ik weet eigenlijk niet wat ik verder nog moet zeggen. Het voelt natuurlijk niet goed', aldus een teleurgestelde Hamilton.

Geen excuses

Naar excuses lijkt hij echter niet te zoeken, want Hamilton geeft ronduit toe dat zijn teamgenoot George Russell, die zich als zevende kwalificeerde, laat zien dat er meer in de W15 zit. 'George (Russell, red.) doet het momenteel beter dan ik. Hij heeft me nu drie keer verslagen in de kwalificatie', verzucht Hamilton. 'Hij doet het beter dan ik. Ik probeer mijn hoofd boven water te houden', aldus Hamilton, die zich meer op zijn gemak voelde in VT3. 'Toen zaten we dicht op de anderen, maar in de kwalificatie niet. De inconsistentie maakt je helemaal gek', zei de Brit tot slot tegen Sky Sports.

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement af bij Viaplay.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws