Russell over verschil met teamgenoot Hamilton: 'Kan ik niet echt commentaar op geven' Formule 1
Formule 1

Russell over verschil met teamgenoot Hamilton: 'Kan ik niet echt commentaar op geven'

Russell over verschil met teamgenoot Hamilton: 'Kan ik niet echt commentaar op geven'

George Russell zegt dat hij het verschil met zijn teamgenoot Lewis Hamilton niet kan verklaren. De jongste van de twee Britten bij Mercedes liet na afloop van de kwalificatie op het Albert Park Circuit weten dat hij wel redelijk wat vertrouwen heeft in de W15 en dat het zondag in de race vermoedelijk een stuk beter zal gaan. Deze woorden staan haaks op de verklaring van de zevenvoudig wereldkampioen, maar daar kan de 26-jarige coureur uit King's Lynn niet veel mee.

Zondag zal de eerste Mercedes-coureur pas op de zevende plek terug te vinden zijn op de startgrid. Russell staat net één plekje te ver naar achteren om te kunnen profiteren van de gridstraf, die Red Bull Racing-coureur Sergio Pérez van de wedstrijdleiding ontving voor het hinderen van Nico Hülkenberg. Teamgenoot Hamilton haalde Q3 niet en zal de race pas vanaf de elfde plek mogen aanvangen.

Hamilton maakte na afloop van de kwalificatie in Melbourne een terneergeslagen indruk en stelde weinig vertrouwen in de W15 te hebben. Russell voelt zich daarentegen wel redelijk comfortabel in de Mercedes-bolide. Desgevraagd heeft Russell echter geen flauw idee waarom zijn teamgenoot een hele andere ervaring heeft. 'Ik ben gewoon gefocust op mezelf en het team, en ik probeer te maximaliseren', moet Russell, die door Crash.net wordt geciteerd, het antwoord schuldig blijven. 'Ik kan niet echt commentaar geven op het gevoel van Lewis (Hamilton, red.).'

Russell niet zo somber als Hamilton

Hoewel Russell beaamt dat de resultaten vooralsnog niet aan de verwachtingen van Mercedes voldoen, sluit de Brit zich aan bij de woorden van zijn teambaas Toto Wolff. 'We hadden een sterke kwalificatie in Bahrein met P3. Zonder de problemen in de race hadden we voor het podium gevochten en hadden we in Jeddah op P5 gestaan', gelooft ook Russell dat Mercedes het ware potentieel van de W15 nog niet heeft kunnen benutten.

'P7 is niet ideaal, maar er zijn zondag zeker kansen', vervolgt een optimistische Russell. 'Ik denk dat we zondag veel beter voor de dag zullen komen wanneer we meer brandstof aan boord hebben en het tempo voor iedereen iets langzamer is. Maar dit circuit speelt niet in op onze sterke punten. Hoe dan ook: van mijn kant voel ik wat meer vertrouwen en consistentie in de auto. We weten dat we ons moeten verbeteren in de snelle bochten en op dit circuit zijn er daar nogal wat van', aldus Russell.

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement af bij Viaplay.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws