Horner dankt Mercedes: 'Ze maakten het ons makkelijk door Russell naar binnen te halen' Formule 1
Formule 1

Horner dankt Mercedes: 'Ze maakten het ons makkelijk door Russell naar binnen te halen'

Horner dankt Mercedes: 'Ze maakten het ons makkelijk door Russell naar binnen te halen'

Christian Horner is blij met de prestatie van Red Bull Racing tijdens de Grand Prix van Nederland. Max Verstappen wist zijn thuisrace te winnen, maar het werd aan het einde spannend. De coureur begon vanaf poleposition en na de openingsfase van de race leek het erop alsof de regerend wereldkampioen makkelijk naar de overwinning kon rijden. Het werd uiteindelijk spannend door verschillende strategieën, maar Verstappen trok het over de streep.

Vorig jaar keerde de Grand Prix van Nederland voor het eerst sinds 1985 terug op de kalender van de Formule 1. Die eerste editie in het moderne tijdperk van de sport werd gewonnen door Verstappen. Toen waren de tribunes niet volledig gevuld door de pandemie, maar dit jaar was er geen leeg plekje te vinden. 'Ik heb maar weinig van deze dagen gehad in mijn leven', zegt een tevreden Horner bij Viaplay. 'Het was een hele speciale overwinning voor Max voor zijn thuispubliek. Het publiek was echt ongelooflijk.'

Er zijn nog zeven races te gaan dit seizoen en Verstappen heeft een comfortabele voorsprong in het kampioenschap. De Nederlander geniet een voorsprong van 109 punten op zowel Sergio Pérez als Charles Leclerc. 'We gaan nu naar Monza, maar de komende uren genieten we', zegt Horner. De Red Bull-teambaas richt zich ook even tot de mensen op de tribunes: 'Bedankt aan alle fans voor de steun, jullie mogen trots zijn op jullie jongen.'

Horner: 'Maakten alle besluiten op het juiste moment'

Tijdens de race op Zandvoort was het vooral Mercedes die het Red Bull moeilijk maakte tot de laatste safety car-situatie. 'Ik denk dat Mercedes het ons wat makkelijker maakte door naar binnen te gaan met Russell. Max had alleen Lewis (Hamilton, red.) voor hem voor de zege en hij was er altijd voor gegaan. Daar had ik geen enkele twijfel over.' Bij Red Bull werden tijdens de safety car-situatie juist de goede keuzes gemaakt. 'Er zijn zoveel dingen waar je rekening mee moet houden met de safety car. Ik denk dat we alle besluiten op de juiste momenten namen. Onder zulke druk hebben Max en het team alles gedaan wat ze moesten doen', aldus Horner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws