Horner heeft geen favoriet: 'Maakt ons niet uit wie van de twee wereldkampioen is' Formule 1
Formule 1

Horner heeft geen favoriet: 'Maakt ons niet uit wie van de twee wereldkampioen is'

Horner heeft geen favoriet: 'Maakt ons niet uit wie van de twee wereldkampioen is'

Christian Horner heeft aangegeven dat het voor Red Bull Racing niet uitmaakt wie van haar twee coureurs er wereldkampioen wordt. Voor het team is het vooral het constructeurskampioenschap dat telt. Of het dan Max Verstappen is of Sergio Pérez die aan het eind van de rit met de wereldbeker naar huis gaat, is de teambaas om het even. Dat het team over twee sterke coureurs beschikt is belangrijk, zo stelt de Brit.

'Het maakt ons niet uit wie van de twee wereldkampioen is', opent Horner tegenover RTL News. 'Natuurlijk zijn de constructeurs enorm belangrijk. Maar of het nu Max of Checo is, het zijn allebei Red Bull-coureurs en ze hebben allebei dezelfde kans', aldus de teambaas, die dus aangeeft dat het team niet de focus zal leggen op een coureur zolang de verschillen minimaal zijn.

Pérez in de vorm van zijn leven

Tegenover Motorsport-Total laat de Brit zich verder uit over de vorm waarin zijn Mexicaanse coureur zich begeeft. 'Hij is in de vorm van zijn leven. Hij is echt goed, en niet eenmalig, maar consequent. Zijn zelfvertrouwen is groot en hij rijdt uitstekend. De kloof tussen hem en Max is ook veel kleiner', zo doelt hij op het gat dat er vorig jaar tussen de beide coureurs zat. Destijds moest Pérez vaak een flink aantal tienden toegeven op zijn teamgenoot in de kwalificatie.

Niet alles zal rozengeur en maneschijn zijn dit seizoen, maar voor nu is Horner blij met hoe het seizoen verloopt. 'Het zal met hoogte- en dieptepunten gaan. Maar op dit moment is het geweldig om beide coureurs voorin te hebben, omdat Ferrari een geduchte tegenstander is en de laatste tijd de snellere auto had, althans in de kwalificatie. We moeten samenwerken om ervoor te zorgen dat we met beide wagens voor hen eindigen', zo besluit de teambaas van Red Bull Racing.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws