Pérez zorgt voor luxeprobleem bij Horner: 'Meer en meer een eerste coureur' Formule 1
Formule 1

Pérez zorgt voor luxeprobleem bij Horner: 'Meer en meer een eerste coureur'

Pérez zorgt voor luxeprobleem bij Horner: 'Meer en meer een eerste coureur'

Allan McNish is onder de indruk van de prestaties van Sergio Pérez tijdens het Grand Prix-weekend in Monaco. De Brit stelt dat de Mexicaanse teamgenoot van Max Verstappen zich steeds meer begint te ontpoppen als een eerste coureur, waarmee het team in een luxepositie terecht komt. Het zal goed van pas komen in de strijd met Ferrari.

In F1 Nation toonde McNish zich onder de indruk van Pérez, die in Monaco het hele weekend sneller was dan Verstappen. 'Hij had een zeer goede race en zette zichzelf in die positie, toen misschien Ferrari hun strategie niet goed begreep. Dit weekend was Checo sneller dan Max Verstappen. Consequent sneller. Sneller zijn dan Max op elk moment is vrij moeilijk, sneller zijn dan Max in Monaco is bijzonder moeilijk', zo vindt de Britse autocoureur.

De Mexicaan drukt steeds meer zijn stempel binnen het team en als hij zo doorgaat lijkt het het deken van tweede coureur van zich af te kunnen gooien. 'Hij komt in een positie waar hij niet langer de nummer twee in het team is. Hij wordt meer en meer een 'eerste coureur'', aldus McNish, die het in de strijd om de wereldtitels belangrijk acht dat Pérez zich zo manifesteert. 'Dat is heel goed voor het team, want ze hebben nu twee sterke mannen om tegen Ferrari te vechten.'

Luxeprobleem voor Horner

Door de goede prestaties van Pérez in de laatste weken heeft hij het gat naar zijn teamgenoot weten te verkleinen en doet hij volop mee om de titel, zo ziet de Brit. 'Het brengt hem nu 15 punten van de leiding in het wereldkampioenschap. Het geeft Christian Horner zeker een beetje positieve hoofdpijn. Ik zou zeggen dat het een luxeprobleem is. Er zijn een heleboel teams die graag in die positie zouden willen zitten', zo besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws