Villeneuve ziet Pérez overleven tegen 'koning Verstappen': 'Niet omver geblazen' Formule 1
Formule 1

Villeneuve ziet Pérez overleven tegen 'koning Verstappen': 'Niet omver geblazen'

Villeneuve ziet Pérez overleven tegen 'koning Verstappen': 'Niet omver geblazen'

Jacques Villeneuve heeft zich onder de indruk getoond van Sergio Pérez. De Mexicaan kwam bij het team toen daar duidelijk Max Verstappen de favoriet was, maar is blijven knokken en dat lijkt nu zijn vruchten af te werpen, ziet de Canadees. Daarnaast denkt de voormalig F1-coureur dat Pérez niet hoeft te vrezen voor teamorders, daar Ferrari ook meedingt om de overwinningen en dus een verandering van positie aangestuurd door de pitmuur niet altijd mogelijk gaat zijn.

In zijn column voor Formule1.nl stelt Villeneuve dat de Mexicaan volop meedoet in de strijd om de titel. 'Pérez is kampioenskandidaat. Hij is al het hele jaar snel, wordt niet omver geblazen door Max. Hij is de enige teamgenoot die niet volledig door Max is zoek gereden. Natuurlijk is hij een teamspeler, maar hij is ook ervaren en niet erg Latijns-Amerikaans, in de zin dat hij niet overdreven en heetgebakerd reageert. Misschien was dat anders toen hij net in de Formule 1 kwam, maar nu niet meer. De ervaring helpt hem.'

Pérez geholpen door aanwezigheid Ferrari

De Canadees ziet dat Pérez zich niet onder de indruk toont van 'koning Verstappen'. 'Hij kwam bij het team van Max in de wetenschap dat Max daar de koning is, maar doet nog steeds zijn uiterste best, is nog steeds snel als dat moet en wint gewoon Monaco. Dit is de belangrijkste overwinning die je in je carrière kunt hebben en hij is een kandidaat voor de wereldtitel. Waarom? Bij Red Bull zijn ze in gevecht met een ander team en dus zullen ze niet altijd teamorders kunnen uitvaardigen.'

De voormalig F1-coureur denkt namelijk dat teamorders moeilijk zijn nu Red Bull niet het enige team is dat voor de overwinning strijd. 'Dat is mogelijk als je op de eerste en tweede plaats rijdt, maar niet als je bijvoorbeeld eerste en derde ligt. Hij heeft dus troeven in handen. Bij Bottas en Hamilton lag dat anders, omdat die geen competitie hadden en dat maakte het makkelijker teamorders uit te vaardigen', aldus Villeneuve, die ziet dat nu door het meedingen van Ferrari de situatie anders is.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws