Marko ziet Pérez niet als probleem voor Verstappen: 'Max blijft kalm' Formule 1
Formule 1

Marko ziet Pérez niet als probleem voor Verstappen: 'Max blijft kalm'

Marko ziet Pérez niet als probleem voor Verstappen: 'Max blijft kalm'

Voor Red Bull Racing ziet de wereld er momenteel rooskleurig uit. Beide coureurs presteren op de toppen van hun kunnen dit seizoen en het team leidt mede dankzij Max Verstappen beide wereldkampioenschappen. Toch is het te vroeg om al te juichen, zo vindt Helmut Marko. Het seizoen is immers nog jong, en de Oostenrijker vlakt zelfs Mercedes met Lewis Hamilton niet uit voor de titel.

'Onzin', zo reageert Marko stellig op de vraag van OE24 of de champagne al koud staat bij het team. De adviseur heeft even wat rekenwerk gedaan en ziet dat er nog van alles mogelijk is in de strijd om de titel. 'Ik heb het net uitgerekend: We hebben nog 15 races te gaan. Zelfs Russell staat maar 41 punten achter op Verstappen. Alles is nog mogelijk', aldus de Oostenrijker, die daarmee de Brit ook nog altijd als titelkandidaat ziet.

Het leidt tot enige verbazing, aangezien Mercedes nog niet heeft kunnen tippen aan Red Bull en Ferrari dit seizoen, maar Marko heeft er zo zijn redenen voor. 'Hun auto wordt elke dag sneller, hun toptijden liggen al op ons niveau of zelfs beter. Dus je kunt ze echt niet afschrijven. Als Mercedes plotseling alles weer domineert, dan komt Hamilton terug', waarmee hij aangeeft ook Hamilton, die een nog grotere achterstand heeft dan Russell, ook nog terug in de race kan komen.

Het is namelijk niet zo dat de zevenvoudig wereldkampioen slecht rijdt, het zit hem vooral ook gewoon niet mee, zo vindt de Oostenrijker. 'Omdat er veel dingen zijn waar hij tegenaan loopt, hij heeft ook veel pech. Net zoals Ricciardo had bij Red Bull, toen alles de kant van Vettel op viel', zo memoreert hij, waarna hij ook nog kort in gaat op de huidige situatie van de Australiër. 'Het is triest om te zien hoe Daniel op dit moment aan het spartelen is.'

Verstappen en Pérez geweldig rijdersduo

Het mag dan wel Verstappen zijn die het wereldkampioenschap leidt, de laatste week gaat het toch vooral over de sterk presterende Sergio Pérez. 'Op de vrijdag voor de GP van Monaco hebben we met hem verlengd. In feite was hij daarna extra gemotiveerd. Met zo'n rijdersduo is het een waar genoegen, nu we dit jaar al vijf overwinningen hebben', aldus Marko, die niet denkt dat het de Nederlander beïnvloed. 'Max blijft kalm, hij heeft genoeg zelfvertrouwen.'

Ferrari maakt fouten onder druk

Tot slot gaat de Oostenrijker nog in op het foutenfestival van Ferrari, die ze de overwinning kostte in Monaco. 'Ze staan onder druk, wat het ook moeilijk maakt voor Leclerc en hij maakt fouten. Dat is racen. In Monaco dwongen we Ferrari om te reageren met onze pit tactiek en ze reageerden instinctief de verkeerde kant op', zo ziet de adviseur van Red Bull dat de titelconcurrent fouten maakt wanneer ze onder druk komen te staan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws