Horner heeft weinig positiefs te zeggen over Pérez: 'Was wat te optimistisch' Formule 1
Formule 1

Horner heeft weinig positiefs te zeggen over Pérez: 'Was wat te optimistisch'

Horner heeft weinig positiefs te zeggen over Pérez: 'Was wat te optimistisch'

Het was een dag van extremen bij Red Bull Racing. Bij Max Verstappen ging, net als tijdens de rest van het weekend, eigenlijk alles goed, terwijl bij Sergio Pérez alles helemaal verkeerd ging. De Mexicaan liet de eerste DNF van het seizoen optekenen voor zijn team, en had dus weinig reden om deel te nemen aan het feestje dat gevierd werd vanwege het behalen van de constructeurstitel.

In gesprek met Autosport keek teambaas Christian Horner terug op de korte race van zijn 33-jarige coureur, die als vijfde van start ging, nadat hij in de kwalificatie bijna acht tienden langzamer was dan teamgenoot Verstappen. 'Hij kende al een slechte start. Daarna kwam hij in een soort van flipperkast terecht richting de eerste bocht, dat was ongelukkig voor hem. Daardoor liep hij schade op vanwege Lewis (Hamilton, red.), en brak zijn voorvleugel', zo opent de Brit.

Daarmee had slechts het eerste hoofdstuk van een stroom aan incidenten plaatsgevonden, besefte ook Horner. 'Vervolgens haalde hij Fernando (Alonso, red.) achter de safetycar in op weg naar de pitstraat, waardoor hij nog een straf kreeg.' De Spanjaard meldde het vergrijp aan zijn team over de boordradio, en dus ontkwam Pérez niet aan een straf. De Mexicaan kwam overigens wel zonder straf weg voor een tweede inhaalactie achter de safetycar: bij het uitrijden van de pitstraat passeerde hij Logan Sargeant op illegale wijze, waarmee hij ook twee cruciale strafpunten op zijn licentie misloopt.

Pérez beëindigt race met nieuwe inschattingsfout

Veel beter ging het niet na de safetycar-herstat. 'Vervolgens ging hij iets te optimistisch weer op pad, waarschijnlijk probeerde hij Kevin Magnussen uit frustratie in te halen', zo baalt Horner van de fouten van zijn coureur. 'Toen had hij nog een beschadigde voorvleugel en schade aan de stuurstang', zo somt Christian Horner een indrukwekkende reeks aan incidenten op, zeker aangezien Pérez dit allemaal in slechts vijftien ronden tijd meemaakte.

Het was puur te danken aan een slimmigheidje van het team dat Pérez in Qatar niet met drie plekken gridstraf begint. Red Bull repareerde de auto van de Mexicaan, zodat hij de straf kon gaan inlossen, om zo te zorgen dat de straf niet kon worden omgezet. 'Het enige goede van de race van vandaag is dus dat we geen straf meenemen naar de volgende race in Qatar', zo lijkt het enige pluspunt niet te danken aan Pérez, maar aan het team.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws