Verslag VT2 | Alonso snelste in weinigzeggende training, Verstappen P2 Formule 1
Formule 1

Verslag VT2 | Alonso snelste in weinigzeggende training, Verstappen P2

Verslag VT2 | Alonso snelste in weinigzeggende training, Verstappen P2

Fernando Alonso is de snelste man in de tweede vrije training. De man van Alpine reed op zachte banden naar de snelste tijd op het Autodromo Jose Carlos Pace. Max Verstappen besloot de training als tweede, vlak voor Esteban Ocon. De tijden zeggen echter weinig, aangezien er alleen maar longruns werden verreden.

In aanloop naar de tweede vrij training was de spanning, vooral naast de baan, om te snijden. Gisteren werd al bekend dat Hamilton een straf kreeg voor een nieuwe ICE, maar na de eerste training werd er ook een onderzoek gestart naar de achtervleugel van de Mercedes. Ook moest Verstappen zich melden bij de stewards, voor het aanraken van de Mercedes-bolide na de kwalificatie. In afwachting van de beslissingen van de stewards, waagden de coureurs zich aan de tweede vrije training.

Deze ging vrij rustig van start. De mannen van Haas, Alfa Romeo en Aston Martin meldden zich als eerste op de baan. Even later meldden zich een aantal anderen, waaronder Sergio Perez op de baan. Snelle rondetijden bleven echter uit, aangezien alle coureurs zich aan de longruns waagden ter voorbereiding op de sprintrace van zaterdagavond. Met nog iets minder dan vijftig minuten op de klok meldt ook Verstappen zich op de baan. De Nederlander reed op de zachte band naar de snelste tijd en kwam een aantal ronden later weer terug naar binnen.

Hamilton met nieuwe achtervleugel

Met nog veertig minuten op de klokken meldden de mannen van Mercedes zich dan ook eindelijk op de baan. Hamilton reed met een andere achtervleugel, aangezien er een onderzoek gaande is naar zijn achtervleugel van de vrijdag. Deze was tijdens de tweede training nog in handen van de FIA, voor nader onderzoek. In zijn eerste getimede ronde reed de zevenvoudig wereldkampioen, zonder DRS, naar de dertiende plaats. Ook hij rijdt op de zachte band. Zijn teamgenoot Valtteri Bottas kwam ook niet tot een snelle tijd en nestelde zich op de achtste positie.

AlphaTari goed in vorm

Na een sterke kwalificatie liet Pierre Gasly ook in de tweede training zien de snelheid er goed in te hebben zitten. Met nog een halfuur te gaan was het rustig op de baan, waarvan ook Yuki Tsunoda profiteerde. De Japanner kon in alle rust zijn longrun rijden en nestelde zich vlak achter zijn teamgenoot op de vijfde plek. Even later nam de drukte op de baan weer toe, mede dankzij de Red Bulls die zich aan hun tweede longrun van de middag waagden, ditmaal op de mediumbanden. Op het rubber met de gele wangen meldde Perez zich vlak achter zijn teamgenoot.

Even later was het echter Alpine dat wist te verassen. Fernando Alonso reed, met iets minder dan twintig te gaan, naar de snelste tijd en verwees Verstappen naar de tweede plek. Belangrijk detail hierbij is echter dat de Nederlander op een compound harder reed in een longrun. Met nog iets meer dan tien minuten op de klokken reden alle coureurs weer op de baan. Mercedes beproefde zijn geluk nog eens op de zachtste compound. De ranglijst was op dat moment flink door elkaar geschud, dankzij de sterk verbeterende baan.

Red Bull lijkt beter te presteren in warme omstandigheden

Tijdens de tweede vrije training was het een stuk warmer dan op de vrijdag, hetgeen Verstappen goed uit leek te komen. De Nederlander reed een solide longrun op de mediumband en was ook op de zachte band relatief snel onderweg. Met nog een kleine vijf minuten te gaan zette Mercedes enigszins orde op zaken door naar de vierde en vijfde plek te springen op de zachte banden. Uiteindelijk was het Alonso die de tweede vrije training als snelste besloot, gevolgd door Verstappen en Esteban Ocon. Daarachter sloten de Mercedessen en Perez aan om de top zes te completeren in een verder weinig zeggende training op het gebied van tijden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws