Horner legt vinger op pijnpunt Red Bull: 'In bocht zes verloren we twee tienden per ronde' Formule 1
Formule 1

Horner legt vinger op pijnpunt Red Bull: 'In bocht zes verloren we twee tienden per ronde'

Horner legt vinger op pijnpunt Red Bull: 'In bocht zes verloren we twee tienden per ronde'

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner gelooft dat een groot deel van het verschil tussen Red Bull en Mercedes tijdens de Grand Prix van Qatar in één bocht lag. Afgelopen weekend zagen we een dominante Lewis Hamilton zijn tweede zege op rij boeken, wat betekent dat het verschil tussen de twee titelrivalen op slechts acht punten komt te staan. Verstappen had een weekend in het teken van schadebeperking, hij werd tweede en pakte een extra punt voor de snelste ronde in de race.

Toen Horner gevraagd werd waar het verschil tussen zijn team en de Mercedessen zat, wees hij naar één bocht op het circuit. 'Het gaat om bocht zes', dat is de traagste bocht van het circuit in Doha. 'Van vrijdag tot en met zondag verloren we iedere ronde zo'n twee tienden (ten opzichte van Mercedes, red.) en dat is iets wat we zullen moeten onderzoeken, dat moeten we echt verbeteren', zegt de 48-jarige Brit tegen Motorsport.com.

Mercedes krijgt favorietenrol voor laatste twee races

Met lange rechte stukken op vol gas lijkt het circuit in Jeddah een typisch Mercedes-circuit te gaan worden. Al helemaal als je je bedankt dat Hamilton zijn ijzersterke motor - die hij in Brazilië gebruikte - opnieuw in de auto geplaatst zal krijgen. Als de regerend wereldkampioen Verstappen wil uitdagen in de laatste race in Abu Dhabi zal hij moeten winnen in Saoedi-Arabië.

De teambaas van Red Bull Racing gelooft dat het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi - met zijn nieuwe aanpassingen - kan gaan zorgen voor een heerlijke show om de titel. 'Wie weet, Abu Dhabi heeft natuurlijk aanpassingen gehad. Beide kampioenschappen zijn nog binnen handbereik. Dat is fantastisch aangezien we nu richting de climax van het seizoen gaan.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws