Massa voorziet intens slot: 'Ze gaan elkaar geen centimeter gunnen' Formule 1
Formule 1

Massa voorziet intens slot: 'Ze gaan elkaar geen centimeter gunnen'

Massa voorziet intens slot: 'Ze gaan elkaar geen centimeter gunnen'

Felipe Massa ziet een rivaliteit in de huidige titelstrijd die hem doet denken aan het gevecht tussen Ayrton Senna en Alain Prost. Volgens de Braziliaan is het niet alleen een gevecht tussen twee coureurs op het circuit, maar ook een echte strijd tussen twee grote persoonlijkheden. Massa is van mening dat dit de reden is dat de twee rijders en de titelstrijd zo goed liggen bij de Formule 1-fans. Hiermee wijkt deze titelstrijd af van het gevecht tussen de Braziliaan en Lewis Hamilton in 2008.

'Toen ging het allemaal een stuk kalmer', vertelt Massa tegenover de officiële website van de Formule 1. In de laatste race van het seizoen in 2008 leek de toenmalig Ferrari-coureur met een overwinning op Interlagos de wereldtitel te grijpen, maar Hamilton wist in de allerlaatste bocht een cruciale inhaalactie te maken om zo het kampioenschap veilig te stellen. Toch is het gevecht tussen Max Verstappen en de Brit een stuk intenser. 'Ze gaan elkaar geen centimeter meer gunnen. Het is precies hetzelfde als bij Senna tegen Prost.'

Verstappen staat momenteel acht punten voor op Hamilton. De ervaring van de Mercedes-coureur zal volgens Massa geen rol gaan spelen in de laatste races. 'Het is altijd heel lastig te zeggen. Aan de ene kant zal Lewis geen druk meer voelen om kampioen te worden, aangezien hij er al zeven heeft gewonnen. Aan de andere kant staat een jonge getalenteerde coureur die heel erg zelfverzekerd is en daarnaast ook een agressieve rijstijl heeft. Dat zal voor Lewis misschien juist wel extra druk meegeven.'

Eerste echte gevecht sinds 2016 voor Hamilton

De afgelopen jaren is de wereldtitel steeds in de handen van Hamilton terecht gekomen. De laatste keer dat de Brit het kampioenschap aan een ander moest laten, was in 2016. Destijds won toenmalig teamgenoot Nico Rosberg het wereldkampioenschap. Massa is van mening dat de Mercedes-coureur het nu voor het eerst sinds 2016 weer echt lastig wordt gemaakt. 'Het gevecht met Nico was geweldig en toen verloor hij. Nu wordt hij door Verstappen voor het eerst sinds 2016 weer echt getest en dat zal mentaal invloed hebben op Hamilton', aldus Massa.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws