Horner met vragen over Mercedes: 'Houden ze iets achter of zien we dat volgende week?' Formule 1
Formule 1

Horner met vragen over Mercedes: 'Houden ze iets achter of zien we dat volgende week?'

Horner met vragen over Mercedes: 'Houden ze iets achter of zien we dat volgende week?'

Christian Horner let tijdens deze testdagen in Bahrein niet alleen op Red Bull Racing, ook kijkt de teambaas met een schuin oog naar de concurrentie. Zo durft Horner nog niet aan te geven hoe Ferrari en Mercedes ervoor staan in vergelijking met de Oostenrijkers. Ook gaat het deze testdagen veel over de opmars van Aston Martin, die is bij Horner niet onopgemerkt gebleven.

'Ik denk dat ze (Aston Martin, red.) een grote stap hebben gemaakt', begint Horner in gesprek met F1TV. Zo zag de Brit dat Fernando Alonso, sinds dit seizoen coureur bij Astin Martin, in de afgelopen twee testdagen bij de drie snelste coureurs terechtkwam. 'Het lijkt erop dat ze hun concept vooruit hebben geholpen en het lijkt erop dat ze niet te ver weg zitten. Alonso ziet er in het bijzonder zeer concurrerend uit.'

'Ferrari snel, vorm Mercedes moeilijk te lezen'

Over Ferrari en Mercedes durft Horner minder los te laten. Vooral hoe dat laatste team ervoor staat is de grote vraag, nadat vorig seizoen een groot debacle was voor Mercedes. 'Het is erg moeilijk te zeggen', aldus Horner. 'Ik bedoel, Ferrari lijkt erg snel. De vorm van Mercedes is op dit moment moeilijk om te lezen. Houden ze iets achter of zien we dat volgende week? Ik denk dat alles duidelijk zal worden.'

Voor het eerst in acht jaar tijd zal Red Bull het seizoen aantreden als dubbele wereldkampioen. 'Daar komt een andere druk bij kijken', legt Horner uit. 'We willen proberen om beide titels dit seizoen te verdedigen. In ieder geval is de stemming in het team fenomenaal. De motivatie is torenhoog en er heerst spanning om over een week weer te gaan racen', besluit hij.

Actie: Pak 20 procent korting op F1TV Pro. Klik hier voor de aanbieding of bekijk onze Formule 1-live-kijken-pagina.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws