Horner trots op Red Bull: 'Team heeft briljant gereageerd op de omstandigheden' Formule 1
Formule 1

Horner trots op Red Bull: 'Team heeft briljant gereageerd op de omstandigheden'

Horner trots op Red Bull: 'Team heeft briljant gereageerd op de omstandigheden'

Christian Horner is trots op het team van Red Bull Racing. In de openingsfase van de race leek het erop alsof Charles Leclerc fluitend naar de overwinning zou rijden, maar uiteindelijk bleek de strategie van Red Bull doorslaggevend te zijn. Sergio Pérez wist te profiteren van de keuzes van de Oostenrijkse renstal en de fouten bij Ferrari, waardoor hij de derde overwinning van zijn carrière boekte.

Van de twee topteams werd Pérez als eerste naar binnen gehaald door zijn renstal. Dit bleek een gouden greep te zijn van Red Bull. 'We staan bekend als een aanvallend raceteam', wordt Horner geciteerd door Motorsport.com. 'Daarbij focussen we ons op de strategieën, de pitstops, en snel reageren. Dat was tijdens de race ook het allerbelangrijkste. Ik denk dat het team briljant gereageerd heeft op de omstandigheden en de coureurs hebben hun taken natuurlijk ook goed uitgevoerd.'

Pérez en Max Verstappen stapten in hun eerste pitstop over op de intermediates. 'We hebben erover nagedacht om direct over te stappen naar de slicks, maar we hadden besloten dat het sneller zou zijn als we eerst overgingen op de intermediates', zegt de Red Bull-teambaas. Carlos Sainz bleef wel langer buiten om direct de overstap te maken naar slicks. Horner zag dat één element cruciaal was in de strategie van Red Bull. 'Onze kracht zat in de out-laps en ik denk dat Checo die absoluut perfect heeft uitgevoerd.'

Horner voorspelde simpele race voor Leclerc

Doordat Leclerc mocht beginnen op poleposition was hij de favoriet voor de overwinning. De strategie van Red Bull was ook niet direct een garantie voor succes. 'Natuurlijk moesten we de race nog wel even winnen, maar we hebben wel gekapitaliseerd op de fouten die gemaakt werden. Charles leek in de eerste fase alles onder controle te hebben, want hij had ook al een buffer ten opzichte van zijn teamgenoot. Ferrari had de overwinning eigenlijk al in handen', concludeert de Red Bull-teambaas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws