Horner op zijn hoede voor aankomende races: 'Ferrari heeft een significant voordeel' Formule 1
Formule 1

Horner op zijn hoede voor aankomende races: 'Ferrari heeft een significant voordeel'

Horner op zijn hoede voor aankomende races: 'Ferrari heeft een significant voordeel'

Christian Horner weet dat Red Bull Racing niet op elk circuit even dominant zal zijn als in Imola en Miami. De filosofie van de RB18 is heel erg anders dan de filosofie van de F1-75 van Ferrari. De teambaas van de Oostenrijkse renstal verwacht dan ook dat Ferrari in de aankomende races in het voordeel zal zijn en dat Red Bull veel werk moet verzetten om goede punten te scoren.

In de eerste vijf races van het seizoen is het duidelijk geworden dat Red Bull en Ferrari het beste uit de reglementswijzigingen zijn gekomen. De auto's zijn allebei heel erg snel, maar wel op hun eigen manier. 'Wij hebben ons vooral gefocust op rechtelijnsnelheid, terwijl Ferrari naar andere aspecten heeft gekeken toen zij hun auto aan het ontwerpen waren', zegt Horner bij Sky Sports. 'Daarom denk ik dat de situatie zal veranderen per circuit.'

In Imola en Miami heeft de Oostenrijkse renstal haar uitstekende rechtelijnsnelheid laten zien. De aankomende Grands Prix worden verreden in Barcelona en Monaco. Dat zijn twee circuits waar rechtelijnsnelheid niet cruciaal is. Horner verwacht dan ook dat de Italiaanse renstal goed voor de dag zal komen. 'Ik denk dat Ferrari in Monaco, bijvoorbeeld, een significant voordeel heeft. Wij moeten flexibel blijven om punten te scoren op dergelijke circuits.'

Horner tevreden met Pérez

Max Verstappen wist de afgelopen twee races te winnen. Horner is vanzelfsprekend blij met de Nederlander, maar hij is ook tevreden met de progressie die Sergio Pérez heeft geboekt in de afgelopen maanden. 'Het is nog vroeg in het seizoen, maar hij rijdt nu op een heel hoog niveau', wordt de teambaas geciteerd door Motorsport.com. 'Hij voelt zich comfortabeler in het team dit jaar. De auto past ook beter bij zijn rijstijl, aangezien de auto niet de eigenaardigheden heeft die de vorige drie bolides wel hadden', aldus Horner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws