Volkswagen voert gesprekken met de FIA: 'Ben Sulayem en Blume bespreken Porsche en Audi' Formule 1
Formule 1

Volkswagen voert gesprekken met de FIA: 'Ben Sulayem en Blume bespreken Porsche en Audi'

Volkswagen voert gesprekken met de FIA: 'Ben Sulayem en Blume bespreken Porsche en Audi'

FIA-president Mohammed Ben Sulayem heeft naar verluidt een ontmoeting gehad met Porsche-CEO Oliver Blume om de interesse van de Duitse fabrikant in de autosport te begrijpen. Het nieuws komt nadat Red Bull Racings teambaas Christian Horner heeft aanbevolen dat het 'logisch' zou zijn voor het concern uit Milton Keynes om een samenwerking met het merk aan te gaan, zo meldt Inside Sport.

Horner waarschuwde dat de huidige teams op de grid zich zouden kunnen verzetten tegen de uitbreiding van eventuele nieuwe inschrijvingen. 'Geld zal uiteindelijk een belangrijke factor zijn. Ik zie graag dat de promoters geld bijleggen wanneer er een nieuw team komt en niet dat het gebeurt van de bestaande pot met prijzengeld. Het zou oneerlijk zijn om van de andere teams te verwachten dat ze indirect betalen voor de extra nieuwkomers', voegde Horner eraan toe.

Ontmoeting Volkswagen en de FIA

De ontmoeting tussen Ben Sulayem en Blume gaat gepaard met gesprekken die achter de schermen plaatsvinden tussen Volkswagen en de FIA. Bovendien heeft Volkswagen zijn doelstellingen verduidelijkt en is het in de laatste evaluatiefase beland nu de gesprekken met de FIA aan de gang zijn. Horner wil dat een regeling met Porsche snel afgehandeld wordt, omdat zijn team voor 2026 eigen krachtbronnen hoopt samen te stellen.

'We zijn net begonnen aan een nieuwe reis als fabrikant van power units voor 2026, dus het zou natuurlijk logisch zijn voor ons om alle gesprekken over mogelijke samenwerking te bekijken. Het is nog erg vroeg dag. Er is nog niets te melden en als er iets is, zijn jullie natuurlijk de eersten die het weten', besloot Horner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws